Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța-Apel pentru Educație. Ce solicitări au fost făcute?

ro

19 Jan, 2022 00:00 1407 Marime text
  • Asociația Elevilor din Constanța a inițiat un „Apel pentru Educație“: „Dorim să subliniem importanța finanțării educației la nivel local.“ 
Începutul noului an înseamnă dezbaterea și aprobarea bugetelor locale.
 
Învățământul românesc are nevoie de o deosebită atenție din partea statului, astfel ca elevii să poată avea acces la cea mai bună educație conform standardelor europene.
 
Asociația Elevilor din Constanța a inițiat un „Apel pentru Educație“ prin care a solicitat luarea mai multor măsuri în sprijinul educației.
 
Elevii își doresc asigurarea transportului gratuit, digitalizarea educației, impelementarea programelor masă caldă, reparațiile unităților de învățământ. Acestea sunt doar o parte dintre solicitările efectuate.
 
„Printre solicitări se regăsesc: asigurarea transportului gratuit al elevilor, reparațiile capitale ale unităților de învățământ, solicitarea produselor
dezinfectante, măști etc., digitalizarea educației, implementarea programelor masa caldă, împreună cu alte măsuri ce reprezintă nevoi reale ale elevilor“ menționează Asiciația Elevilor din Constanța, într-o postare realizată pe facebook.
 
Asociațiile de Elevi din țară, împreună cu mai multe Consilii Județene ale Elevilor au trimis către toate Consiliile Locale acest „Apel pentru Educație“ cu scopul de a sublinia importanța finanțării educației.
 
„Pentru că începutul fiecărui an calendaristic reprezintă dezbaterea și aprobare bugetelor locale, Asociațiile de Elevi din țară, împreună cu mai multe Consilii Județene ale Elevilor au trimis către toate Consiliile Locale o adresă prin care am subliniat importanță prioritizării educației în fiecare comunitate locală.
 
Prin acest "Apel pentru educație" dorim să subliniem importanța finanțării educației la nivel local“, menționează Asociația Elevilor din Constanța.
 
Elevii asigură Consiliile Locale de sprijinul lor în inițierea acestui demers.
 
„În acest sens, solicităm ca lista noastră cu nevoile elevilor să fie implementată și asigurăm Consilile Locale de tot sprijinul nostru în ințierea acestui demers.“
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: edupedu.ro
 
Citește și:
 
Elevii protestează
Ministerul Educației a modificat media minimă necesară elevilor pentru a primi bursele școlare. Ce spune șeful IȘJ Constanța (VIDEO+DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii