Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Tasin Gemil își dorește elaborarea unei istorii reale a tătarilor

ro

20 Aug, 2021 13:36 3812 Marime text
  • Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare” din această săptămână este profesorul universitar doctor Tasin Gemil, directorul Institutului de Turcologie din Cluj.
 
„Tătarii: relaţii cu otomani şi români”, este cartea pe care, cu ajutorul Asociatiei „Mehmet Niyazi” și  a primăriei, profesorul TasinGemil o va lansa vineri, 20 august, la ora 17.30, la Medgidia, orașul în care s-a născut și al cărui cetățean de onoare este. 
 

În această carte, eu am încercat să refac  adevărul despre tătari. Există un citat pus pe coperta cărții. Nu întâmplător am pus acest citat. Istoria tătarilor se numără printe puținele istorii din lume care au fost atât de mult calomniate și murdărite. Treaba asta o spun francezii. Au spus-o în 1978. Istoria tătarilor a fost ponegrită foarte mult.

Tonul în această campanie a fost dat de istoricii ruși. Istoricii ruși nu iartă tătarilor faptul că ei au fost singurii din istorie care au îngenuncheat Rusia.  Armatele tătare au intrat de mai multe ori în Moscova.
 
Dacă vrei să stăpânești bunul cuiva, îl ponegrești. Propaganda continuă și acum, precizează Tasin Gemil.


Istoric de renume, profesorul Gemil Tasin este deținătorul titlului de „Personalitate Monumentală a Populației Turco-Tătare din România”, conferit de Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”. 
 
ZIUA-n amiaza mareeste realizată de jurnalista Feri Predescu, are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii