Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:19 26 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Senatorul Remus Negoi (USR) - „Unii și l-ar dori plecat pe Stelian Ion, care schimbă regulile jocului, acelui joc"

ro

01 Sep, 2021 00:00 1371 Marime text
  • Senatorul Remus Negoi susține că sub nicio formă Congresul USR PLUS nu va afecta actul de guvernare, așa cum se întâmplă în cazul liberalilor
  • Unii și l-ar dori plecat pe Stelian Ion, care schimbă regulile jocului, acelui joc
  • Un proiect aflat în atenția USR PLUS în sesiunea parlamentară de toamnă este cel privind combaterea sărăciei energetice
 
Invitat la ZIUA LIVE a fost senatorul USR de Constanța, Remus Negoi.

Parlamentarul constănțean a comentat la cald, din studioul ZIUA LIVE votul aleșilor locali constănțeni aflați în timpul interviului chiar în ședință de Consiliu Local.
 
Despre finațarea proiectului Hollywood Walk Of Fame
 
Consilierii locali de la USR PLUS au votat împotriva acestui proiect, dar acesta a fost adoptat cu 18 voturi pentru (PNL+ PSD) și 9 împotrivă.
„Încerc să nu am reacție la cald! Este inadmisibil! Cei de la PSD votează un proiect care nu are nici o legătură cu ierahizarea priorităților. PNL și PSD îi sfidează pe constănțeni. Primarul spunea de ce noi, cei din USR PLUS nu am fi de acord cu acest proiect. De unde știm că cei din Constanța nu își doresc? Un asemenea proiect nu este supus anterior unei dezbateri.

Pentru sume atât de mari, ar trebui să iei un puls al locuitorilor. Locuitorii nu or să fie de acord cu așa ceva! Pot să pun pariu de acum, că locuitorii vor spune nu, unui asemenea proiect!
 
Aș putea înțelege oportunitatea unui asemena proiect, când am rezolvat celelalte proiecte, atunci când constănțenii vor avea străzi asfaltate, parcări. Până atunci, nu este deloc oportun!  Nu este oportun în momentul ăsta!”, a precizat Negoi. 
 
USR PLUS s-a abținut de la votul pe Regulamentul de acces auto în zona Peninsulară
 

Și Regulamentul de acces auto în zona Peninsulară a trecut tot cu votul PNL+PSD, în timp ce aleșii USR PLUS s-au abținut de la vot.
„Colegii mei au fost în peninsulă, au vorbit cu locuitorii de acolo. Există niște amendamente. E important să dezbatem real acest proiect, să avem dezbateri cu cetățenii, să știm ce vor ei”, a mai menționat Remus Negoi. 
 
Despre Felicia Ovanesian cu.. condescendență!

În urmă cu câteva săptămâni, administratorul public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, l-a atacat  pe senatorul USR, Remus Negoi, pe care l-a numit „marțafoi”.

Parlamentarul a reacționat pe măsură, vorbind despre „proaspăta mucegăită numită, (NU aleasă de cetățeni) în anturajul primarului”. 

Remus Negoi, senator USR Constanța a explicat la ZIUA LIVE că el nu a făcut decât să prezinte o situație, care a fost interpretată ca un atac.

„Eu sunt un feminist convins, nu o spun eu, o spun alții despre mine. Nu mi-aș permite să jignesc pe cineva, cu atat mai puțin o doamnă. Eu am încercat să joc cu manta, să îi atenționez pe colegii de coaliție, ca nu este în regulă lipsa lor de reacție. Eu am prezentat o situație, care a fost interpretată ca un  atac. Eu am vrut să-mi apăr colegii”,  spus senatorul la ZIUA LIVE. 
 Remus Negoi, senator USR


Și USR PLUS se pregătește de Congres
 
Și cei de la USR PLUS se pregătesc de Congres în luna octombrie, moment în care își vor alege o nouă conducere.
 
În cadrul primului Comitet Politic național al USRPLUS de după fuziunea dintre USR şi PLUS, la Teatrului Național Bucureşti, au fost prezentate rapoartele miniştrilor USRPLUS, a candidaților la preşedinția partidului şi la Biroul Național.
 
A urmat votul pentru amendamentele la Statutul USRPLUS.
 
Senatorul Remus Negoi susține că sub nicio formă Congresul USR PLUS nu va afecta actul de guvernare, așa cum se întâmplă în cazul liberalilor.

Remus Negoi a mai vorbit și despre proiectele pe care le va susține în Senatul României în cea de-a doua sesiune parlamentară din mandat, dar și despre cele 8 luni de USR PLUS la guvernare, vezi secțiunea „documente".


Remus Negoi, despre desființarea SIIJ-ului la ZIUA LIVE 
 
„Unii și l-ar dori plecat pe Stelian Ion, care schimbă regulile jocului, acelui joc. Mai nou, în calitate de arbitru netrecut prin școala de arbitraj, PNL-ul nu și-ar dori desființatea SIIJ-ului. Cei care se opun vehement sunt cei de la UDMR. Ministerul Justiției a preluat toate rcomadările coaliției de la Veneția. SIIJ-ul a fost în dezbatere mult timp. Dacă noi ne-am asumat desființarea SIIJ-ului, hai să-o desființăm!
Nu se pune problema ca Stelian Ion să cedeze! Stelian Ion nu va pleca! O să forțăm lucrurile până când se vor întâmpla. Premierul nu va avea posibilitatea de remaniere. El e în plină campanie electorală internă acum. Orice remaniere are loc după o analiză pertinentă. Hotărârea se ia în coaliție!”, susține Negoi. 

Eliminarea pensiilor speciale - voința politică face lucrurile să se miște!
„Cu voință politică am rezolvat eliminarea pensiilor parlamentare. O voință politică face lucrurile să se miște. Am votat în Senat eliminarea pensiilor premarilor și cea a președinților Consiliilor Județene”, a mai menționat senatorul Negoi.  
Un proiect aflat în atenția USR PLUS în sesiunea parlamentară de toamnă este cel privind combaterea sărăciei energetice.
„Legea consumatorului vulnerabil e aprobată deja. Va fi printre priorități. Noi ne dorim ca cel târziu, ca atunci când vor veni facturile pentru sezonul rece, deja să fie implementată legea consumatorului vulnerabil”, a mai menționat Remus Negoi. 
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Raport către constănțeni după opt luni de USR PLUS la guvernare!

Interviu integral poate fi vizionat aici: 

Ti-a placut articolul?

Comentarii