Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:22 29 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)

ro

18 May, 2022 00:00 1015 Marime textLa ZIUA LIVE am discutat cu directorul General al Regiei Județene de Drumuri și Poduri, Aurelian Acsinte despre situația din interiorul instituției, după ce săptămâna trecută s-a consemnat o „revoltă" a 44 de angajați din cei 308 tradusă printr-o petiție care a ajuns inclusiv în mass-media.

Semnatarii au reclamat managementul defectuos, au contestat organigrama aprobată de către Consiliul de Administrație și Consiliul Județean Constanța prin Hotărârea Consiliului nr. 65/23.02.2022. 
 
Din informațiile noastre la mijloc a fost „o reglare de conturi”, după ce, directorul general a început implementarea monitorizării, evaluării și controlului activității în cadrul RAJDP. 

La rândul său, printr-un comunicat de presă, Aurelian Acsinte a informat că scrisoarea ar fi fost semnată de persoane care fac subiectul unei comisii disciplinare aflate în curs de desfășurare, persoane cărora li s-au solicitat rapoarte de activitate, note justificative dar și soluții.L-am întrebat la ZIUA LIVE pe Aurelian Acsinte, dacă există o luptă pentru putere la nivelul conducerii RAJDP?
 
De foarte multe ori sunt păreri contradictorii. Asta înseamnă că aceste persoane gândesc. Nu putem vorbi despre o luptă, dar fiecare are propriul punct de vedere pe care și-l susține”, a explicat Acsinte.
 

În acest context, ce se va întâmpla cu Regia care a reușit să iasă din insolvență în urmă cu doar șase luni?

„Mergem mai departe, schimbăm stilul de lucru și de comunicare, astfel încât toată lumea să înțeleagă ce are de făcut și încercăm să facem performanță. Aceasta este strategia pe termen mediu și lung. La finalul lunii mai vor fi gata auditurile, vom modifica organigrama astfel încât să putem aplica și o grilă corectă de salarizare, achiziționăm utilaje și ne apucăm de treabă”, a mai spus directorul general al RADJP.
 
În prezent la Regie sunt foarte multe lipsuri.

Procedura în sine este la nivelul dosarului cu șină și a creionului chimic.

Când am preluat mandatul, am găsit foarte multe lipsuri de proceduri. În primul rând, digitalizarea nu există. Managementul documentelor, la fel, nu există. Totul este scris de mână. Chiar dacă avem calculatoare, procedura în sine este la nivelul dosarului cu șină, notăm în registre.
Oricând aș dori o situație la zi, trebuie să iau din registru.

Dacă nu avem mormanul acela de hârtii în față, nu înseamnă că nu muncim, ci că eficiența crește”, explică directorul Aurelian Acsinte. Oamenii opun rezistență la schimbare!
 
„Am încercat să fac schimbări majore dintr-o dată, iar respingerea a fost foarte mare pentru că subconștientul ne dictează să ne autoapărăm.
 
Am fost și la domnul președinte Lupu(n.r. Mihai Lupu, președinte Consiliu Județean Constanța) și i-am explicat în ce situație mă aflu.
Îmi este foarte greu să obțin niște informații, nu pentru că există această respingere la schimbare, pentru că nu avem un management al documentelor. Și oamenii uită.

Dacă întreb ce s-a întâmplat din momentul în care am făcut comisia de evaluare până la momentul în care s-a atribuit un contractul și de ce a durat așa de mult, trebuie să chem toată echipa. Asta înseamnă întârzieri foarte mari. A trebuit să mă adaptez și eu la ce este în regie în momentul de față. 

Termenii în care se lucrează trebuie schimbați. Aș dori să se spună că pe vremea mandatului meu s-au mișcat lucrurile”, a mai precizat Aurelian Acsinte.Angajaților RAJDP  li s-a tot promis că va fi mai bine și nu a fost tocmai așa !
 
„Sunt foarte mulți oameni care au prins foarte multe schimbări, mă refer la conducerile care s-au perindat pe RAJDP. La fiecare schimbare, li s-a tot promis că va fi mai bine și nu a fost tocmai așa. Normal că nu mai crede nimeni în nicio schimbare. Oamenii trăiesc încă cu mentalitatea insolvenței. Lucrurile s-au schimbat, trebuie să gândim eficient și productiv”, este de părere managerul RAJDP.


Leasinguri sau utilaje second hand!

 
Aurelian Acsinte a vorbit despre nevoia stringentă de investiții în utilaje, în condițiile în care 70 din cele 117 sunt aproape de casare.
„Trebuie să investim în utilaje. Eu consider că leasingurile sunt de ajutor. Așa poți să faci investiții masive. Suntem în negocieri cu mai multe societăți.
Ne-am gândit inclusiv la achiziția imediată de utilaje second hand ia ulterior, după ce vom realiza profit să achiziționăm și unele noi”.


„Există discrepanțe salariale care nu sunt în regulă”

Însă cea mai importantă investiție vizată de conducerea RAJDP este în oameni.
 
„Regulamentul în momentul de față este foarte precar. Noi am greșit că întâi am făcut organigrama și apoi regulamentul de funcționare. S-au făcut angajări. După părerea mea de unele nu era nevoie.

Și în cazul RAJDP, lipsa de forță de muncă specializată se simte.

Măririle salariale nu pot fi făcute individual. Există discrepanțe salariale care nu sunt în regulă. Salariile brute variază între 3.000 lei și 7.800 lei. 
Se lucrează și la o grilă salarială pe care o vom aplica, pe principiul meritocrației.

Urmează o evaluare activității, inclusiv a echipei manageriale. Nu am fost supărat pe cei care au semnat acea petiție, pentru că unii dintre ei au spus că nici nu ar fi știut pentru ce au semnat. Recunosc că am fost uimit. Pentru că eu am încercat să discut cu toată lumea, nu puteam să înțeleg ce s-a întâmplat.

Regia are și oameni valoroși și trebuie să mergem înainte, să scăpăm de această inerție..merge și așa.

Avem posibilitatea să facem performanță iar în curând după ce vom deveni societate să ne dezvoltăm și prin atragerea de fonduri europene”, a conchis Aurelian Acsinte.
 
Mandatul acestuia expiră în a doua jumătate a lunii iunie, moment în care Consiliul Județean și Consiliul de Administrație al RAJDP vor decide dacă vor prelungi interimatul lui Aurelian Acsinte și al echipei de conducere sau vor proceda la organizarea de concurs pentru echipa managerială.
 

 
Citește și:

ZIUA LIVE. Cine a instrumentat și cu ce scop așa-zisa „revoltă" din cadrul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța?

Directorul RAJDP Constanța despre situația tensionată din societate (DOCUMENTE)


Interviul video poate fi urmărit aici:
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii