Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. PSD Constanța își va anunța candidatul la Primărie în toamna acestui an (VIDEO)

ro

22 Jun, 2022 00:00 2025 Marime text
Invitat la ZIUA LIVE a fost George Vișan, director comercial la Compania Administrația Porturilor Martime Constanța și vicepreședinte al organizației municipale a PSD Constanța.

Am discutat despre ce se întâmplă în PSD Constanța în prag de alegeri interne și am vrut să aflăm când va fi anunțat candidatul opoziției la Primăria Constanța pentru alegerile locale din 2024.
 
PSD Constanța își va anunța candidatul la Primărie în toamna acestui an
 
Imediat după ce se vor încheia alegerile interne, PSD Constanța va desemna candidatul pentru Primăria Constanța.

Acest lucru se va întâmpla în toamna acestui an, a spus la ZIUA LIVE, vicepreședintele PSD organizația municipal, George Vișan.

„PSD va veni la alegerile locale cu un candidat care va câștiga. Avem oameni competenți care să facă față la alegerile locale. Avem cel puțin cinci oameni care ar putea intra în competiție. Chiar și eu aș putea intra în această competiție”, a spus Vișan. 

Fostul parlamentar a revenit recent în echipa PSD, după ce: „Am avut o discuție cu domnul președinte Dumitrache și am decis că putem face lucruri bune la Constanța”. 

În ceea ce privește alegerile interne din PSD Constanța, Vișan a precizat că va face parte dintr-o echipă care va candida pentru conducerea filialei municipale.

Întrebat despre prestația consilierilor locali social-democrați, vicepreședintele PSD a spus că: „ Fiecare proiect este discutat și se decid variantele de vot. Colegii consilierii ne prezintă proiectele de pe ordinea de zi și le agreăm în Consiliul Municipal. Și nu, nu avem nicio înțelegere pe sub masă cu primarul Vergil Chițac”, a mai spus acesta.

Această ultimă afirmație vine pe fondul unei declarații făcute în cadrul unei conferințe de presă de deputatul USR, Stelian Ion care a spus că: „primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, procedează la fel ca și PNL și încearcă sa împingă USR în afara guvernarii locale și se apropie de PSD cu care are un blat nevăzut”.

Vicepreședintele organizației municipale a PSD Constanța a precizat că nu se pune problema intrării la guvernare pe plan local, deoarece deocamdată PNL și USR au un protocol de colaborare.
 
Ședințele de Consiliu Local trebuie să se desfășoare fizic
 
George Vișan consideră că ședințele de Consiliu Local trebuie să se defășoare în format fizic pentru o mai bună comunicare.
„Consilierii PSD au cerut ca ședințele să fie fizic. Au fost refuzați. Nu înțelegem de ce îi este frică primarului Chițac”, a adăugat acesta. 
Cât despre cum arată Constanța și despre gafele administrației locale, Vișan spune că: „Suntem în etapa reconstrucției în municipiul Constanța. Eu sper ca această etapă să dureze cât mai puțin și să vedem bulevarde și străzi frumoase în Constanța. 

De ce te duci într-o funcție politică dacă știi că ești un dezastru? Primarul ar trebui ajutat de echipă să găsească soluții. Din păcate îl vedem absent pe primarul Chițac. Se manifestă doar în online. Ar trebui mai mult dialog cu consilierii. Nu discută nici cu consilierii PNL. Fiecare cartier are o problemă. Trebuie găsite soluții. Haosul din administrația locală este generat de incompetență”, a mai spus vicepreședintele organizației municipale a PSD Constanța.


 
„Chiar și Decebal Făgădău poate reveni în politică sau în PSD”
 
Vișan a adăugat că echipei PSD i s-au alăturat inclusiv vechi liberali, care au făcut campanie pentru Vergil Chițac și care sunt dezamăgiți de modul în care acesta își derulează mandatul de primar.

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe George Vișan dacă PSD ar putea strânge rândurile și dacă mai este posibilă o revenire chiar și a fostului edil Decebal Făgădău în partid, în contextul în care acesta are în continuare peste 15% în sondajele apărute pe plan local.

„În politică este totul posibil. Chiar și Decebal Făgădău poate reveni în politică sau în PSD. Orice constănțean își are locul în PSD. Cine credea că PSD poate guverna cu PNL? Totul este posbil în politică”, a conchis Vișan. 
 

Citește și:

ZIUA LIVE George Vișan, director comercial la CN APM Constanța. „Căutăm soluții pentru afluxul de cereale către Portul Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

 Interviul video poate fi urmărit aici:

 .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii