Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Proiectul „Fii avocat în școala ta“ - „Așteptările ne-au fost întrecute!“

ro

31 Mar, 2022 00:00 2770 Marime text
Avocat Gheorghe Vulpoiu, prodecanul Baroului Constanța
  • Avocatul Gheorghe Vulpoiu, prodecanul Baroului Constanța, a vorbit pe larg despre proiectul „Fii avocat în școala ta“ și cum decurge implementarea acestuia, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 30 martie 2022, de la ora 14.00.
  • „Pot să vă spun cu maximă bucurie că, la două săptămâni de la implementarea proiectului putem aprecia că așteptările ne-au fost întrecute, în ce privește feedback-ul primit până acum. Răspunsul este unul complet neașteptat, într-un mod surprinzărtor. Niciunul dintre noi nu se aștepta la o astfel de reacție. După prima oară, am primit mesaje și telefoane de felicitare, dar, mai ales, întrebarea «Când faceți următoarea oră?»“, a mărturisit Gheorghe Vulpoiu.
 
Baroul Constanța implementează în această perioadă în 11 școli din municipiul Constanța proiectul pilot „Fii avocat în școala ta“, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
 
Avocatul Gheorghe Vulpoiu, prodecanul Baroului Constanța, a vorbit pe larg despre acest proiect și cum decurge implementarea acestuia în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 30 martie 2022, de la ora 14.00.
 
„Suntem deja în a doua săptămână de implementare a proiectului, iar feedback-ul este extraordinar. Este un proiect implementat de Baroul Constanța împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, însă acest proiect este o inițiativă a Uniunii Naționale a Barourilor din România. El se dorește a fi un proiect la nivel național, început pe 21 martie la Constanța și suntem deja în a doua săptămână în care colegii noștri sunt prezenți în școli și desfășoară această activitate cu specific educațional. Este practic o educație juridică“, a explicat prodecanul Baroului Constanța.
 
„Este o educație juridică pe care încercăm să o adaptăm nivelului și vârstei elevilor, încercăm să o facem pe înțelesul lor. În acest proiect, din partea Baroului Constanța, sunt prezenți un număr de 32 de avocați, care sunt prezenți cu această activitate în școli în mod voluntar. Această activitatea nu este remunerată nicicum, este o activitate de voluntariat, de implicare a avocaților fără nicio formă de remunerație. Proiectul este adresat elevilor, fiind selectate 11 școli din municipiul Constanța, iar din aceste școli sunt selectate clasele a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, fiind exceptate clasele a VIII-a și a XII-a, pentru că acești elevi își pregătesc probabil examanele. Numărul elevilor cărora ne adresăm este undeva în jur de 3.500, din aceste clase“, a punctat avocatul.
 
„Pot să vă spun cu maximă bucurie că, la două săptămâni de la implementarea proiectului putem aprecia că așteptările ne-au fost întrecute, în ce privește feedback-ul primit până acum. Răspunsul este unul complet neașteptat, într-un mod surprinzărtor. Niciunul dintre noi nu se aștepta la o astfel de reacție. După prima oară, am primit mesaje și telefoane de felicitare, dar, mai ales, întrebarea «Când faceți următoarea oră?»“, a mărturisit Gheorghe Vulpoiu.
 
Astfel, pe parcursul desfășurării proiectului, elevii învață care sunt drepturile pe care le au și cum trebuie să își apere aceste drepturi, dar și cum se face aplicarea legii în România și care sunt efectele încălcării acesteia.
 
Un alt aspect foarte important în derularea proiectului este că una dintre temele ce urmează a fi abordate este cea a bullying-ului, fenomen ce a luat amploare în școlile din România în ultimii ani.
 
De asemenea, avocații din cadrul Baroului Constanța le vor mai împărtăși elevilor informații și despre infracțiunile din sfera traficului ori a consumului de substanțe interzise, dar și despre infracțiuni cibernetice, așa încât aceștia să aibă cât mai multe informații ce îi pot ajuta să se protejeze pe viitor.
 
Întreaga emisiune al cărei invitat a fost avocautl Gheorghe Vulpoiu, prodecanul Baroului Constanța, poate fi urmărită aici:

 
 

 
Citește și
Premieră în școlile și liceele din județul Constanța! Avocatul Cătălin Filișan, decanul baroului, face precizări importante
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii