Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. „Fii avocat în școala ta! Fii Cool, nu fi penal!“

ro

29 Mar, 2022 13:23 2244 Marime text
  • Miercuri, 30 martie, de la ora 14.00, invitat al emisiunii ZIUA LIVE este avocatul Gheorghe Vulpoiu, prodecan al Baroului Constanța.
  • Pe parcursul discuțiilor, acesta ne va da mai multe detalii despre proiectul „Fii avocat în școala ta!“, un proiect pilot inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România în colaborare cu Ministerul Justiției de educație juridică non-formală.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Școlile și liceele din Constanța iau parte la o adevărată premieră, zilele acestea, elevii și liceenii având ocazia să descopere, dincolo de imaginile din filmele de la Hollywood, ce înseamnă un proces, cum se desfășoară unul potrivit legislației din România, dar și care sunt faptele ce pot atrage o condamnare penală.
 
Toate aceste informații, dar și multe altele din domeniul juridic le sunt transmise elevilor și liceenilor de către avocații din Baroul Constanța, în cadrul Proiectului „Fii avocat în școala ta!“.
 
Foarte important, pe parcursul desfășurării proiectului, elevii învață care sunt drepturile pe care le au și cum trebuie să își apere aceste drepturi, dar și cum se face aplicarea legii în România și care sunt efectele încălcării acesteia.
 
„Fii avocat în școala ta!“ este un proiect pilot inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România în colaborare cu Ministerul Justiției de educație juridică non-formală.
 
Miercuri, 30 martie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, aflăm de la avocatul Gheorghe Vulpoiu, prodecanul Baroului Constanța, mai multe detalii despre acest proiect și despre modul în care a fost primită de către elevi această inițiativă.
 
De asemenea, prodecanul Baroului Constanța ne va explica și cât de importantă este punerea unor astfel de baze juridice pentru elevi și liceeni și cum i-ar putea ajuta un astfel de proiect și un astfel de contact cu lumea juridică să se orienteze în viitor.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii