Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Femeie atacată în sală, la Judecătoria Constanța! Cum ne apără, efectiv, ordinul de protecție

ro

12 Jul, 2022 13:38 1995 Marime text

 
  • În urmă cu nici măcar o lună, pe data de 23 iunie 2022, dimineața, un bărbat față de care fosta concubină reușise să obțină un ordin de protecție, a atacat-o în sala de judecată.
  • Într-o altă speță, judecătorii din Constanța au dispus condamnarea unui individ la închisoare, pentru repetate încălcări ale ordinelor de protecție emise împotriva sa.
  • Miercuri, 13 iulie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța, ne răspunde la întrebările privind cât de eficient se dovedește a fi, în realitatea de zi cu zi trăită cu teama agresorului, ordinul de protecție.
  • Vom discuta care sunt limitele acestui act și ce se întâmplă când o victimă ce a reușit să obțină un astfel de ordin în instanță se răzgândește, din varii motive.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Violența în familie, violența domestică în ochii legii, sub toate formele sale, este incriminată de legislația din România.
 
Față de anii anteriori, victimele sau potențialele victime ale violenței domestice se pot adresa justiției, solicitând emiterea unui ordin de protecție.
 
Cu toate acestea, evenimente recente, produse chiar în Constanța, în sala de judecată, sub ochii martorilor, ne fac să ne întrebăm sincer cu privire la eficiența acestei măsuri.
 
În urmă cu nici măcar o lună, pe data de 23 iunie 2022, dimineața, un bărbat față de care fosta concubină reușise să obțină un ordin de protecție, a atacat-o în sala de judecată.
 
Agresorul, în vârstă de 44 de ani, a tăiat-o pe femeie pe față cu un cuter și, ulterior, victima a fost transportată la spital, iar agresorul a fost arestat preventiv.
 
Într-o altă speță, judecătorii din Constanța au dispus condamnarea unui individ la închisoare, pentru repetate încălcări ale ordinelor de protecție emise împotriva sa.
 
În întreg acest context, încercăm să aflăm, la ZIUA LIVE, cât de eficient se dovedește a fi, în realitatea de zi cu zi trăită cu teama agresorului, ordinul de protecție, care sunt limitele acestuia și ce se întâmplă când o victimă ce a reușit să obțină un astfel de ordin în instanță se răzgândește, din varii motive.
 
La toate aceste întrebări vom afla răspunsul miercuri, 13 iulie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, de la avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța.
 
De asemenea, avocatul ne va vorbi și despre pârghiile legale pe care le au la dispoziție victimele violenței domestice, dar și despre îmbunătățirile ce s-ar putea aduce legislației în domeniu.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii