Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. De ce diplomația Occidentului cu Rusia tot continuă să dea greș?

ro

14 Feb, 2022 15:23 2133 Marime text

 
Ucraina a cerut o reuniune urgentă cu Rusia şi ţările din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), acuzând Moscova că nu oferă informaţii cu privire la deplasările trupelor sale masate la frontiera ucraineană, aflate în centrul unei grave crize ruso-occidentale.

Rusia este pregătită să deschidă focul asupra navelor şi submarinelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale, a afirmat luni un reprezentant de rang înalt al forţelor armate ruse, citat de Interfax, transmite Reuters.

Diplomații și conducătorii occidentali care încearcă în acest moment să prevină o invazie rusească în Ucraina încă mai cred că trăiesc într-o lume în care regulile contează, în care protocolul diplomatic e util, în care discursul politicos e prețuit.

Între timp, NATO întărește Flancul Estic prin suplimentarea dispozitivelor militare la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

Acesta este contextul de la care pornim discuția la ZIUA LIVE cu invitatul nostru, Dorin Popescu, fost diplomat (cu misiuni diplomatice efectuate în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe al României – la Moscova, Cernăuți și Sarajevo, inclusiv în funcții de conducere: gerant interimar, prim-colaborator al șefului Misiunii).
 
Ne aflăm în pragul unui conflict cu potențial catastrofal?

Ambasadele americană, britanică și europene din Ucraina sunt evacuate iar cetățenii au fost avertizați să părăsească țara.
Însă acest moment reprezintă un eșec al diplomației.
 
 
Detalii la ZIUA LIVE, marți, 15 februarie de la ora 14.00.


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
PRECIZĂRI:


PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii