Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Costin Avătavului - „Trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii. Ne dorim un buget mai mare, dar contează foarte mult ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei și cu situația de la CT BUS” (video)

ro

05 Nov, 2021 00:00 2680 Marime text
  • Spitalul de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie
  • Vor fi construite două parcuri în cartierul Inel 2
  • Crește gigacaloria până la 1634 de lei?
  • Se lucrează la modificarea regulamentului zonei peninsulare
  • Trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii
 

 
Costin Avătavului, consilier local municipal, membru în Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului, vicepreședinte al Biroului Permanent Local al PNL Constanța și membru în Biroul Permanent Județean al liberalilor a fost invitat la ZIUA LIVE.


În ultimul an, alesul local spune că s-a putut implica mai mult în elaborarea și susținerea de proiecte, în calitate de consilier al partidului aflat la putere pe plan local.

 
Spitalul de Boli Infecţioase ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie



La ZIUA LIVE aflăm mai multe și despre când va deveni operațional Spitalul de Boli Infecțioase.
Spitalul de Infecţioase a fost închis după ce un incendiu a izbucnit la 1 octombrie la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale unde erau trataţi doar pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.
 
Timp de aproape o lună de zi, autoritățile au tăcut.
 
Reacțiile lor au început să apară, după ce medicii și cadrele sanitare din cadrul SCBI au cerut ca spitalul să fie de urgență redeschis.

 
La ultima şedinţă de Dialog Social care a avut loc la Prefectură, reprezentanţii Primăriei Constanţa au anunţat că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial.

 
La 1 noiembrie, a fost depus proiectul tehnic la ISU Dobrogea, pentru a fi eliberate avizele necesare, iar concomitent se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, care este aproape finalizată, a confirmat consilierul local, Costin Avătavului.

 
Vor fi construite două parcuri în cartierul Inel 2

 
Am vorbit așadar despre proiecte. Costin Avătavului a spus că vor fi construite două parcuri în cartierul Inel 2 din municipiul Constanța iar în partea de nord a orașului au fost identificate terenuri pentru construcția de noi amenajări de spații cu destinație de recreere.

„Cartierul din Inel II nu are niciun parc. Sunt două parcuri în diferite stadii de proiect pentru acest cartier: în zona Marvimex și în apropierea fostului sediu al Registrului Auto Român.

Sunt foarte mulți locuitori tineri în acea zonă. Terenurile sunt acum ale primăriei. Primul pas s-a făcut. Pregătim documentația pentru demararea proiectului.

Pentru parcul de la Marvimex, se va încerca obținerea de fonduri europene, dacă nu acesta va fi realizat cu fonduri de la bugetul local”, a precizat consilierul.


 
Crește gigacaloria până la 1634 de lei?
 
Alesul PNL spune că nu are știință de o nouă majorare a prețului gigacaloriei de la 1034 la 1634 lei, chiar dacă în spațiul public, chiar primarul Chițac a vorbit despre asta, motivând că este nevoie de această majorare din cauza creșterii prețului tuturor utilităților.
 
Majorarea prețurilor la utilități este una din problemele actuale. La consilierii locali nu a ajuns nicio informare. Nu știu nimic. Sperăm ca după investiții, să putem să scădem prețul , astfel încât acesta să devină unul decent.
Suntem înaintea sezonului rece și nu este un moment potrivit pentru majorări.
Creșterea de 600 de lei mi se pare nejustificată, dar vom vedea în momentul în care vom primi acest proiect. Repet, deocamdată nu am fost informați”, a mai spus alesul liberal.

Se lucrează la modificarea regulamentului zonei peninsulare
 
Pe 15 noiembrie intră în vigoare Regulamentul privind accesul auto în zona Peninsulară. Invitat la ZIUA LIVE, Costin Avătavului a explicat că lucrează la o serie de modificări pe care vrea să le aducă acestui regulament, deja atacat în instanță de o serie de agenți economici care au afaceri în centrul istoric al municipiului Constanța.

„Legat de regulamentul din zona peninsulară, am strâns o serie de propuneri. Noi continuăm cu propunerile. Am fost în piața Ovidiu. Agenții economici doresc flexibilitatea regulamentului” a spus consilierul.


După primul an de mandat, Avătafului consideră că trebuie îmbunătățit dialogul cu cetățenii

„Lucrul pe care l-aș îmbunătăți eu este dialogul dintre primărie și constănțeni.


Noi ca echipă încercăm să ne implicăm cât mai mult. Vrem să găsim soluțiile cel mai bune și să avem anul viitor un buget mai mare, dar contează foarte mult ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei și cu situația de la CT BUS. Comunicarea trebuie să fie cât mai transparentă. Vom continua să mergem pe teren”, a spus Costin Avătavului.


USR PLUS sau PSD? Cu cine ar trebui să facă PNL, Guvernul?
 
Vicepreședinte al Biroului Permanent Local al PNL Constanța, Costin Avătavului s-a declarat pentru refacerea Coaliției cu USR PLUS, cu care de altfel, spune că există o relație bună și pe plan local, inclusiv în Consiliul Local Municipal Constanța.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. Când va deveni operațional Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța?

Interviul integral poate fi urmărit aici:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii