Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Copii pierduți pe plajă și găsiți după trei kilometri! Mesajul Poliției Constanța pentru astfel de situații

ro

05 May, 2022 00:00 1916 Marime text
  • Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 4 mai 2022, de la ora 14.00, a fost inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
  • Un aspect deosebit este reprezentat de cazurile copiilor pierduți pe plajă, în acest sens, inspectorul amintind de faptul că, în cursul anului trecut, au fost situații în care anumiți minori au fost găsiți chiar și la o distanță de trei kilometri față de locul unde s-au pierdut de părinți.
 
Minivacanța de 1 Mai din weekend-ul trecut a venit cu deschiderea oficială a sezonului estival 2022, cu toată distracția pe care acesta o implică, cu atât mai mult cu cât vorbim despre primul sezon estival fără restricțiile impuse de pandemia Covid-19.
 
Invitată a emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 4 mai 2022, de la ora 14.00, inspectorul Mihaela Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a vorbit pe larg despre modul în care s-a desfășurat această minivacanță pe litoral, din punct de vedere al fenomenlor infracționale, dar a subliniat și câteva aspecte pentru o vacanță în siguranță, pentru cei ce vin pe litoral.
 
Un aspect deosebit este reprezentat de cazurile copiilor pierduți pe plajă, în acest sens, inspectorul amintind de faptul că, în cursul anului trecut, au fost situații în care anumiți minori au fost găsiți chiar și la o distanță de trei kilometri față de locul unde s-au pierdut de părinți.
 
„Anul trecut, au fost foarte mulți minori pierduți pe plajele din județul Constanța și atragem atenția părinților să nu-și lase nesupravegheați copiii nici măcar o secundă pentru că în acea secundă, copilul se poate rătăci și, din fericire, toți minorii au fost găsiți de către polițiști, uneori chiar și în câteva minute de la sesizarea dispariției, însă ar trebui să fie foarte atenți și să nu își lase copiii nesupravegheați, să nu se întâmple un astfel de incident“, a declarat inspectorul Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.
 
În acest context, inspectorul a subliniat importanța apelării la 112  încă de la primul moment al sesizării dispariției copilului.
 
„Spre exemplu, anul trecut, au fost copii care au fost găsiți chiar și la trei kilometri distanță de locul unde s-au pierdut de părinți, iar aici mai este un lucru foarte important de menționat, și anume, atunci când se întâmplă ca un părinte să își piardă copilul pe plajă, să sune imediat la 112, pentru că, de multe ori, anul trecut, am fost sesizați chiar și la o oră după ce a fost pierdut copilul respectiv, pentru că părinții au încercat să-l caute singuri, iar în momentul în care au văzut că nu-l găsesc ei înșiși, au sunat la 112, dar se pierd minute prețioase. Și atunci este bine ca, în momentul în care se înâmplă o astfel de faptă, părintele să sune imediat la 112, pentru că toate forțele noastre se vor concentra imediat pe găsirea copilului, iar în urma activităților reușim să îi găsim pe copii mult mai rapid“, a declarat inspectorul Andreea Iliescu.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici

 
 


 
Citește și
ZIUA LIVE. Minivacanța de 1 Mai, „radiografiată“ de polițiștii din Constanța! La ce să ne așteptăm pentru sezonul estival
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii