Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

ro

19 Nov, 2022 00:00 2667 Marime text
  • Senatorul Remus Negoi și consilierul județean, Gilda Lazăr au vorbit la ZIUA LIVE despre patrimoniul cultural din Dobrogea dar și despre legea USR prin care primăriile vor fi obligate să aloce 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii și junior
 
Senatorul Remus Negoi și consilierul județean, Gilda Lazăr au vorbit la ZIUA LIVE despre patrimoniul cultural din Dobrogea și obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării,dar și despre primii pași realizați de consilierii locali USR pentru clasarea complexului Bar Orient din staţiunea Mamaia ca monument istoric.

„Sunt mulți oameni dornici să se implice în punerea în valoare a patrimoniului istoric. Dobrogea, județul Constanța mustește de istorie, de monumente istorice. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial?”, a spus Remus Negoi, care va continua seria dezbaterilor dedicate patrimoniului cultural din Dobrogea.
La nivelul Consiliului Județean Constanța a fost emis Ordinul privind începerea execuției lucrărilor în cadrul proiectului “Restaurarea, conservarea, amenajarea și punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic”, începând cu data de 27 octombrie 2022, în condițiile în care au fost îndeplinite obligațiile Antreprenorului referitoare la etapa de proiectare, conform aprobării proiectului tehnic de către Consiliul Județean Constanța, prin HCJ nr. 247/21.09.2022.

Proiectul de restaurare va fi realizat de compania italiană Giano Restauri, specializată în restaurarea monumentelor istorice, iar valoarea totală a contractului este de 9.869.677 lei, fără TVA., transmit reprezentanții CJC. 

„Vor începe lucrările pentru Edificiul Roman cu Mozaic. Până în acest moment nu s-a pierdut nici o finațare. Termenul este scurt. Proiectele se fac greu, nu avem specialiști în domeniu, este vorba despre restaurare” , a spus Gilda Lazăr.
 
Mai mulți bani pentru activitățile sportive pentru copii și juniori
 
De asemenea, printre temele de discuție se numără și legea USR prin care primăriile vor fi obligate să aloce 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii și juniori.

„Foarte multe cluburi solicită fonduri pentru echipamente, participare la cantonamente. Sunt subfinanțate și este păcat.

Rezultatele se văd în timp. Tebuie să atragem copii spre sport, Majoritatea petrec mult timp în fața ecranelor. Sportul este o oportunitate de a ieși din zona sărăciei. În Constanța avem o lipsă a sălilor de sport. Sunt cluburi care nu au unde să-și desfășoare antrenamentele. Nu există competiții organizate pentru juniori.

Sunt foarte multe ramuri sportive care au nevoie de finanțare”, consideră consilierul județean Gilda Lazăr. 

La rândul său, senatorul Remus Negoi a spus că totul pornește de la cum crești copiii din punct de vedere al sportului și al educației. „Sunt fost sportiv și pasionat de sport, de fotbal, în principal. Totul pornește de la cum crești copiii din punct de vedere al sportului și al educației. Sportul a fost prost finanțat. Există sponsori principali ai echipelor de sport care fac performanță. În vestul Europei, nu am văzut scris pe tricouri numele vreunei primării. Doar al sponsorilor.Avem în pregătire o modificare legislativă cu vizează această direcționarea a banilor din buget către un anumit sport. E important să fie stimulați sponsori, companiile, să vină lângă o anumită echipă. E importantă prin susținerea prin facilități fiscale. Când unei firme îi dai niște facilități, va fi interesată să susțină performanța din sport” mai spune Remus Negoi. 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)


 
Interviul integral poate fi urmărit aici:


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii