Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Colegiul Național Mircea cel Bătrân, încununat de medalii la bilanțul celor 125 de ani de activitate

ro

09 Dec, 2021 00:00 2714 Marime text
  • Invitații emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 decembrie 2021, de la ora 14.00 au fost prof. Vasile Nicoară, directorul CNMB, prof. Adrian Eracle Nicolescu, din cadrul Catedrei de Științe ale Naturii – Fizică a colegiului, alături de mircistul Victor Ioan Dumbravă, elev în clasa a XII-a și premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.
  • Simbol al unui proces de învățare la înalte standarde, Colegiul Național Mircea cel Bătrân a marcat în acest an cel de-al 125-lea an de existență și, totodată, de performanță la cel mai mare nivel.
 
Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului“, conferită de președintele României, Klaus Iohannis, dar și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică!
 
Acestea sunt cele mai noi medalii adăugate în generosul palmares al distincțiilor ce au fost conferite, de-a lungul anilor, prestigiosului Colegiu Național Mircea cel Bătrân, din Constanța.
 
Simbol al unui proces de învățare la înalte standarde, Colegiul Național Mircea cel Bătrân a marcat în acest an cel de-al 125-lea an de existență și, totodată, de performanță la cel mai mare nivel.
 
La bilanțul celor 125 de ani, colegiul este încununat de medalii și de o constantă recunoaștere internațională a calității actului didactic de aici.
 
Invitații emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 8 decembrie 2021, de la ora 14.00 au fost prof. Vasile Nicoară, directorul CNMB, prof. Adrian Eracle Nicolescu, din cadrul Catedrei de Științe ale Naturii – Fizică a colegiului, alături de mircistul Victor Ioan Dumbravă, elev în clasa a XII-a și premiat cu medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.
 
„Această medalie este un simbol pentru mine“
 
„Noi am receptat conferirea distincției prezidențiale ca pe un act de apreciere, de recunoaștere a importanței naționale a instituției noastre, într-un an jubiliar, acum, când aniversăm 125 de ani de la înființarea primului Gimnaziu clasic de băieți în Constanța și, totodată, o apreciere a activității și chiar a sacrificiului făcut de-a lungul timpului de diferite generații. Generația Primului Război Mondial, care și-au dat viața pentru întregirea țării, pentru crearea statului național unitar, luptând mulți dintre absolvenții noștri ca volnutari la Mărășești, unde 17 dintre ei au și murit, la vârste sub 19 ani. De atunci și până acum păstrăm vie recunoștința faptelor respective, pentru că avem și simboluri deosebite, cum ar fi basorelieful creat de Ion Jalea în 1936 și care străjuiește intrarea în liceu, comemorând lupta și sacrificiul acestora. Iar generațiile actuale, nu numai prin învățătură, dar și prin momente comemorative, cum a fost plantarea de stejari la Mărășești, deplasarea la Alba-Iulia în anul Centenarului, a dat importanță și a apreciat, a adus un cumul de recunoștință fostelor generații“, a explicat prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.
 
„Această medalie este un simbol pentru mine, nu are o valoare foarte mare în plan concret, însă denotă faptul că în toți acești ani de liceu și chiar și de gimnaziu m-am pregătit temeinic și am putut să ajung la un astfel de rezultat.Am început să mă pregătesc din clasa a VI-a, dar nu cu astronomia, ci cu Fizica, m-am pregătit la Fizică din clasa a VI-a până în prezent, aceasta fiind pasiunea mea principală. Între timp, am descoperit Astronomia și Astrofizica, prin participarea la centrul județean“, a povestit mircistul Victor Ioan Dumbravă în timpul emisiunii.
 
„În general procesul de pregătire, mai ales orientat pentru performanță este un proces care necesită foarte multă muncă, în special din partea elevilor, dar și din partea profesorilor. Este obligatorie continuitatea, nu se paote lucra în salturi. Sub aspectul implicării, avem norocul de-a lucra cu niște copii foarte implicați. Sub aspectul sprijinului, suportului din partea colegiului și a direcțiunii, avem sprijin necondiționat, indiferent de câte ori a fost neovie de orice în scopul obținerii performanțelor am căpătat acest sprijin și, în plus, avem un  bazin de selecție generos la colegiul nostru și, în acest fel, performanța bazată în primul rând pe eforturile, calitățile și competențele copiilor și ajutați de noi nu prea întârzie să apară în fiecare an“, a explicat prof. Adrian Eracle Nicolescu.
 
„Pentru că suntem în an aniversar, vin niște sărbători de suflet pentru fiecare cetățean, speranța că vom evolua spre bine, ne pregătim și noi să facem împreună cu elevii niște mici manifestări la clasă prin care serbăm încheierea încă a unui an calendaristic și ne gândim la noi performanțe, la noi modalități de lucru, între care ar fi această îmbinare între noua tehnologie și interesul reorientat al copiilor noștri“, a mai precizat directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:


 
 

 
Citește și:
ZIUA LIVE Cum să faci performanță la astronomie și astrofizică, prin ochii unui elev mircist
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii