Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Co-președintele AUR, George Simion, despre relația cu ÎPS Teodosie - „Este unul dintre cei mai curajoși ierarhi ai neamului românesc. Îmi este și duhovnic”

ro

25 Feb, 2022 00:00 4186 Marime text
  • AUR nu a renunțat la suspendarea primarului Chițac
  • Chiar și în contextul international, AUR nu va lua „o pauză” în ceea ce privește conflictele pe care partidul le are cu autoritățile de la București
  • George Simion a anunțat că va candida pentru președinția Partidului Alianța pentru Unirea Românilor la Congresul din luna martie
 
Copreședintele AUR, George Nicolae Simion, prin Skype și deputatul AUR de Constanța, Dumitru Viorel Focșa au fost prezenți la ZIUA LIVE.

Cei doi au condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei iar George Simion a anunțat că va candida pentru președinția Partidului Alianța pentru Unirea Românilor la Congresul din luna martie.


El a spus că depune o moțiune alături de mai mulți colegi, dar că poate candida oricine are o vechime mai mare de 6 luni în AUR și cotizația plătită la zi.

În timp ce partidele mainstream pierd puncte, iar partidul antisistem câștigă. De ce se întâmplă așa? Am avut o demonstrație în direct, atunci când deputatul Simion a ajuns la Ministerul Energiei unde a încercat să discute cu Virgil Popescu, care nu se afla în clădire.

L-am întrebat pe George Simion de unde au plecat zvonurile plecării din AUR a 14 parlamentari și dacă sunt tensiuni în partid, în preambulul Congresului din 27 martie.

„Cred că asta e o glumă. Cine pleacă? Cine trădează în momentul ăsta AUR când toți românii sunt atenți?”, spune George Simion.

Mai mult, George Simion a dezmințit informația potrivit căreia AUR s-ar aliat cu PMP.


 
George Simion: „ÎPS Teodosie este duhovnicul meu”
 
Duminica trecută, la Constanța, în prezența parlamentarilor AUR, a co-președintelui partidului George Simion și a coordonatorului județean Ionuț Carp a fost inaugurat noul sediu AUR.

Echipa AUR Constanța l-a avut ca invitat special pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care împreună cu un sobor de preoți au sfințit sediul și a urat partidul.

Nu este prima data când Arhiepiscopul Tomisului și liderii AUR se afișează împreună, public, în diverse ocazii. De aici au apărut și multe speculații referitoare la o relație de consiliere politică care ar exista între copreședintele AUR, George Simion și mai marele bisericii de la Tomis.
Pentru a lămuri aceste zvonuri, l-am întrebat pe Simion despre relația sa cu ÎPS Teodosie.
„Este unul dintre cei mai curajoși duhovnici ai neamului românesc și îl felicit și pe această cale pe Înaltpreasfinția Sa, relația AUR este bună atât cu BOR cât și cu celelalte biserici creștine. Suntem un partid care printre cei patru piloni are și credința creștină. ÎPS Teodosie îmi este și duhovnic și mă bucur că a acceptat să sfințească noul nostru sediu de la Constanța”, a explicat George Simion.
 
Și deputatul Viorel Focșa a reiterat că relația AUR cu capul bisericii din Dobrogea este foarte bună, dar a respins ideea că acesta ar fi un fel de membru de onoare al AUR, dar fără carnet de partid, un Guru.
Este de notorietate relația pe care ÎPS Teodosie o are cu fostul primar al Constanței, Radu Mazăre dar și cu fosta conducere a PSD și PSD Constanța în perioada anilor 2000.

AUR nu a renunțat la suspendarea primarului Chițac
 
Întrebat despre cum a regăsit Constanța, oraș unde ajunge destul de des, copreședintele AUR, a spus că:
„La Constanța, am văzut lucuri foarte bune care mi-au dat încredere. Trebuie să învățăm să luptăm și în echipă. Nu am renunțat la strângerea de semnaturi pentru demiterea lui Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, ele se strâng în continuare, în paralel cu cele pentru demiterea președintelui României, Klaus Iohannis”, a precizat George Simion.



Dumitru Viorel Focșa: „Nu sustem oamenii Rusiei”


La rândul său, deputatul Dumitru Viorel Focșa a dezmințit apropierea AUR de Federația Rusă.

„Aceste ipoteze au fost aduse de postacii și cei care se ocupă cu propaganda din sistem, însă toate acțiunile noastre au fost clar anti-politica Rusiei. Grija noastră este pentru românii din Ucraina și de pretutindeni. Să ne gândim că mulți dintre ei au fost fortați să se declare moldoveni sau ucraineni”, a spus, Focșa.  

Își va schimba AUR acțiunile în următoarea perioadă, în contextul internațional?

Viorel Focșa a declarat că nu va fi luată „o pauză” în ceea ce privește conflictele pe care partidul AUR le are cu autoritățile.  



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. George Simion „AUR nu s-a aliat cu PMP”

ZIUA LIVE. Este AUR marele câștigător al crizei politice din România?

Interviul integral poate fi urmărit aici:
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii