Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 25 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

ro

22 Nov, 2021 13:37 1350 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac și consilierii locali PNL, respectiv USR, au agreat găsirea soluțiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetățenilor din Zona Peninsulară
  • Acest demers presupune un termen de cel puțin 45 de zile, tocmai de aceea, aleșii de la USR au precizat că își vor continua demersul și vor cere convocarea unei ședințe extraordinare în cadrul căreia vor să propună suspendarea Regulamentului pentru cel puțin 6 luni
  • La ZIUA LIVE, discutăm marți, 23 noiembrie de la ora 14.00 despre argumentele rivernanilor, agenților economici și reprezentanților cultelor despre argumentele pro suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară, cu avocatul Mirela Doicescu și preotul Marius Moșteanu, paroh la Birerica Sfântul Nicolae Vechi din Constanța, ai cărui enoriași au semnat pentru modificarea HCLM nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa

Astăzi a avut loc o întâlnire între primar, aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali PNL și USR, în care au fost prezentate cerințele preluate de la cetățenii vizați de regulamentul de acces auto în Zona Peninsulară.

Teoretic, primarul Vergil Chițac și consilierii locali PNL, respectiv USR, au agreat găsirea soluțiilor care să armonizeze interesul public general cu cel al cetățenilor din Zona Peninsulară.

Drept urmare, s-a stabilit un grup de lucru format din aparatul de specialitate al primăriei și reprezentanții consilierilor locali, ce s-au întâlnit cu cetățenii din Peninsulă, în care se va analiza punctual fiecare problemă semnalată în vederea soluționării ei.

La finalul acestor întâlniri va rezulta un set de măsuri ce vor avea ca scop crearea unui echilibru între doleanțele cetățenilor și reglementările necesare realizării investițiilor din fonduri europene și de la bugetul local ce au ca obiectiv reabilitarea, protejarea și punerea în valoare a sitului istoric Zona Peninsulară Constanța.

Acest demers presupune un termen de cel puțin 45 de zile, tocmai de aceea, aleșii de la USR au precizat că își vor continua demersul și vor cere convocarea unei ședințe extraordinare în cadrul căreia vor să propună suspendarea Regulamentului pentru cel puțin 6 luni, potrivit viceprimarului Florin Cocargeanu.

La ZIUA LIVE, discutăm marți, 23 noiembrie de la ora 14.00 despre argumentele rivernanilor, agenților economici și reprezentanților cultelor despre argumentele pro suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară, cu avocatul Mirela Doicescu și preotul Marius Moșteanu, paroh la Birerica Sfântul Nicolae Vechi din Constanța, ai cărui enoriași au semnat pentru modificarea HCLM nr. 294/31.08.2021 adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa.

Vă reamintim, potrivit Regulamentului care a intrat în vigoare pe 15 noiembrie, Peninsula Constanţa a fost separată în zone exclusiv pietonale și zone ocazional carosabile.

În aceste condiții, accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se face exclusiv în baza unui permis.
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii