Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 02 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

ro

23 Sep, 2022 00:00 741 Marime text
 
CSM Constanța este o instituție de drept public cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța.

CSM Constanța a pornit la drum cu 18 secții, în prezent are 20 funcționale și a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastică sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.

Clubul beneficiază de o finanțare importantă de la bugetul local. Este vorba despre 9.907.000 lei.

Cea mai mare parte a banilor, 9.357.000 de lei, sunt pentru cheltuieli de funcționare, în timp ce restul sunt destinați proiectelor de dezvoltare.

Am vorbit la ZIUA LIVE despre CSM Constanța împreună cu Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal.


Încă de la început am dorit să clarificăm zvonurile care au circulat în rândul unei părți a opiniei publice locale, legate de modul în care invitatul nostru a ajuns la conducerea acestui club, dincolo de concursul pe care l-a susținut.

Andrei Talpeș pare conștient de faptul că este deja un personaj, dar spune că s-a pregătit temeinic în domeniul managementului sportiv: „Putea fi oricine, putea fi un mare sportiv. Dacă ești un bun sportiv nu înseamnă că ești și un foarte bun manager.

Pot apărea și persoane care pot contesta această numire. Nu-mi place să vorbesc despre mine, ci îmi place să vorbesc lucrurile pe care le fac.
 
Dacă nu mă simțeam pregătit nu acceptam această funcție. Nu e ușor deloc, este o muncă titanică. Mi-am asumat asta”, a spus Talpeș la ZIUA LIVE.

Și în privința concursului, directorul CSM Constanța spune că și-ar fi dorit să aibă contracandidați.  
 
„Nu am de unde să știu de ce nu au venit. Nu aveam nici o problemă să vină mai mulți. Oricine din România se putea înscrie la acest concurs”, a precizat Andrei Talpeș.
 
Talpeș a vorbit cu lacrimi în ochi la ZIUA LIVE despre legătura lui cu sportul.
 
„Legătura mea cu sportul a început de mic copil. Bunicul meu mă ducea la toate sporturile, el nu se mai află printre noi, din păcate. Mi-a spus o chestie care mi-a rămas: Tot timpul când joacă Constanța să ții cu Constanța! Mi-a rămas ca un crez”, a mărturisit Talpeș.

Numele Talpeș vinde încă foarte bine, dar nu numește directori…
 
Legătura cu familia Talpeș este un subiect despre care directorul CSM Constanța a acceptat să vorbească la ZIUA LIVE. 
 
„E familia mea, nu am cum să neg asta! Știu că tot ce am realizat am făcut-o însă muncind. Am făcut-o pas cu pas, am plecat de jos. Oricine vrea să vadă ce pot să fac, oricând e bine venit să vadă asta. Sunt căsătorit cu nepoata d-nului Talpeș, Raluca. Iar preluarea numelui soției, este chestiune de ordin personal, pe care nu vreau să o discut public”. 

A acceptat însă să discute despre bani. Nu cei personali, ci despre finațarea clublului cu aproximativ 2 milioane de euro de la bugetul local.
 
„Eu nu consider că 2 milioane de euro pentru sportul constănțean sunt mulți bani. Constanța era unul din marile orașe care nu aveau un Club Municipal. Acesta club poate crea cadrul necesar dezvoltării sportului. Iar misiunea mea este să aduc și bani în plus față de acest buget. Și avem deja primele sponsorizări. Unele contracte au clauze de confidențialitate, dar la un moment vom prezenta acești sponsori”, a explicat directorul CSM.

Finanțarea merge mână în mână cu performanța, așa că în continuare am abordat obiectivele de performanță ale CSM Constanța.
 
Printre acestea, Andrei Talpeș a enumerat dezvoltarea cât mai multor secții, atragerea de sponsorizări și cât mai mulți practicanți ai sportului.
 
Pentru asta este nevoie de promovarea sportului în comunitate, concept prins în strategia managerului clublului.

La mai bine de nouă luni de la începerea activității, l-am întrebat pe directorul CSM Constanța care ar fi bugetul optim al clubului pentru a face performanță. Andrei Talpeș consideră că un minim de 25 de milioane de lei ar putea asigura funcționarea tuturor secțiilor clublului la nivel competitiv, astfel încât să se bată de la egal la egal cu marile cluburi de la nivel national.

Până atunci, CSM Constanța va avea cel mai probabil parte de o rectificare bugetară în luna octombrie.

Pe viitor însă va fi nevoie de un buget cu multe zerouri, dacă Guvernul va aproba transferul bazelor sportive în curtea municipalității. Asta pentru că cea mai mare problemă cu care se confruntă astăzi sportul constănțean este lipsa infrastructurii.


 Interviul video poate fi urmărit aici:


 

Citește și:
 
ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii