Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Alex Baciu, artistul care a pictat cea mai mare pictură murală care purifică aerul

ro

16 Sep, 2021 14:46 3441 Marime text
  • O pictură murală care purifică aerul a fost inaugurată, la Constanța, la începutul lunii septembrie
  • Artistul care a adus la viață zidul anost de pe plaja Reyna este Alex Baciu, originar din Constanța
  • Alex Baciu vorbește, vineri, 17 septembrie, de la ora 11.00  la ZIUA LIVE despre proiectul la care facem referire, dar și de condiția artistului din România
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta
 
Cea mai mare pictură murală din lume care purifică aerul a fost inaugurată pe 3 septembrie la Constanța. Realizată cu vopsea purificatoare Airlite, pe o suprafață de 2.000 de mp, pe zidul plajei Reyna din Constanța, lucrarea de artă murală „Reflexii marine - Fața nevăzută a poluării” transmite un mesaj cu puternic impact vizual asupra problemei poluării apelor cu deșeuri și asupra impactului acestora asupra ecosistemelor acvatice.
 
Realizată de artistul constănțean Alex Baciu, în cadrul programului „Acționăm pentru Ape”, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța pictura transformă zidul gri care înconjura plaja, într-o operă de artă, unică la nivel mondial, care are capacitatea de a filtra aerului asemenea unei păduri de 80 copaci maturi. O lună de zile a durat realizarea picturii.
 
Vom discuta cu Alex Baciu, în cadrul unui interviu ZIUA LIVE vineri, 17 septembrie, de la ora 11.00, unde vom aborda subiecte diverse, inclusiv vom afla detalii din realizarea picturii murale și ce planuri are artistul constănțean.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Citește și


Cea mai mare pictură murală din lume care purifică aerul, lansată la Constanța (galerie foto+video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii