Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare pictură murală din lume care purifică aerul poate fi văzută la Constanța

ro

02 Sep, 2021 17:46 4207 Marime text
  • Vineri, 3 septembrie 2021, are loc lansarea la Constanța a celei mai mari picturi murale din lume care purifică aerul.

Realizată cu vopsea purificatoare Airlite, pe o suprafață de 2.000 de mp, pe zidul plajei Reyna din Constanța, lucrarea de artă murală "Reflexii marine - Fața nevăzută a poluării" transmite un mesaj cu puternic impact vizual asupra problemei poluării apelor cu deșeuri și asupra impactului acestora asupra ecosistemelor acvatice.

Realizată de artistul constănțean Alex Baciu, în cadrul programului "Acționăm pentru Ape", dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța pictura transformă zidul gri care înconjura plaja, într-o operă de artă, unică la nivel mondial, care are capacitatea de a filtra aerului asemenea unei păduri de 80 copaci maturi.

În intervalul orar 10.30-12.00 va avea loc evenimentul de lansare a unui proiect inedit la nivel mondial, care promovează arta și responsabilitatea față de natură.

La evenimentul de lansare vor participa:

Ionuț Rusu- Viceprimarul Municipiului Constanța

Andrei-Rudolf CORLAN - Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor

Andrei Cosuleanu - Presedinte Asociatia Act for Tomorrow

Anna Katharina Sheidereiter - CSR Manager Kaufland Romania

Alexandru Baciu - Artist realizator pictura

Evenimentul de lansare va fi urmat în intervalul orar 12.00-14.00, de o activitate dedicată iubitorilor de sporturi nautice, care vor putea practica gratuit sporturi, precum caiacul și vor vâsli pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței protejării apelor din România.

Fiind un eveniment dedicat mediului, nu vor lipsi activitățile de educație ecologică. În intervalul orar 14:00 - 16:00, organizatorii pregătesc ateliere educative pentru copii de responsabilizare si protejare a apelor, dedicate celor mici.

Seara va începe cu un concert SMILEY, unul dintre cei mai importanți artiști români, implicați în acțiuni de mediu și responsabilitate socială. Concertul se va desfășura în intervalul orar 19.30-21.00, accesul fiind gratuit pentru toți constănțenii iubitori de muzică bună, dans și distracție. În deschidere va cânta Yuka.

Începând cu ora 21.00, constănțenii sunt invitați să privească natura ochi în ochi, la proiecția în aer liber a filmului documentar România Sălbatică, în premieră la Constanța, care prezintă natura țării noastre așa cum nu s-a mai văzut până acum. În cadrul evenimentului vor fi prezenți Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, oamenii care au dat viață acestui proiect.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii