Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Al doilea Crăciun în pandemie. Mai puţin poate însemna mai mult!

ro

20 Dec, 2021 11:15 3617 Marime text

  • De fapt, la Crăciun, omenirea primește cel mai mare dar, pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, care, de la bun început, și-a asumat condiția suferinței, a singurătății, a umilinței, a simplității, lucruri pe care cred că le putem descopri și noi acum
  • În ce condiții se vor desfășura slujbele din biserici în această perioadă? Aflăm detalii, la ZIUA LIVE, marți, 21 decembrie, de la ora 14.30 de la ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
  • Nu vom ocoli însă nici întrebările legate de ultimele evenimente care au adus în atenția publică Arhiepiscopia Tomisului: Cum a reacționează Arhiepiscopul Tomisului, după ce primarul Constanței a fost autorizat să desființeze lucrări la Biserica Izvorul Tămăduirii dar și la Biserica Parohia Palazu Mare II sau după ce aleșii locali au votat pentru revocarea dreptului de administrare a Arhiepiscopiei Tomisului asupra unei părți din terenul din Parcul Casei de Cultură destinat construirii Catedralei Eroilor?

Sărbătorile bat la uşă.

Anul acesta, autoritățile au decis că de sărbători, se pot organiza petreceri în localuri, în noaptea dintre ani, iar cetățenii se pot deplasa fără a avea vreo restricție în acest sens.

De Crăciun însă ar trebui să ne bucurăm alături de familia de acasă dar și de cea creștină, de la biserică.
 
În ce condiții se vor desfășura slujbele din biserici în această perioadă?
 
Aflăm detalii, la ZIUA LIVE, marți, 21 decembrie, de la ora 14.30 de la ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


 
De fapt, la Crăciun, omenirea primește cel mai mare dar, pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, care, de la bun început, și-a asumat condiția suferinței, a singurătății, a umilinței, a simplității, lucruri pe care cred că le putem descopri și noi acum.
 
Este al doilea Crăciun pe care îl sărbătorim în pandemie.


Toată lumea a suferit în această perioadă și biserica a împărtășit soarta poporului.

Cum va arăta Crăciunul în acest an?

E un Crăciun mai profund?

Vom renunța la prea multă magie, ca să primim mai mult har, apropos de toată publicitatea din această perioadă?

Ne vom putea bucura, alături de cei dragi, vom primi vestea nașterii Domnului la fel, cu aceeași bucurie, indiferent de aceste reguli și de câte pierderi sufletești am avut fiecare dintre noi?

Cum ne putem construi o adevărată sărbătoare în inimile noastre ?

Sunt câteva întrebări la care va răspunde invitatul nostru.

Nu vom ocoli însă nici întrebările legate de ultimele evenimente care au adus în atenția publică Arhiepiscopia Tomisului: Cum a reacționează Arhiepiscopul Tomisului, după ce primarul Constanței a fost autorizat să desființeze lucrări la Biserica Izvorul Tămăduirii dar și la Biserica Parohia Palazu Mare II sau după ce aleșii locali au votat pentru revocarea dreptului de administrare a Arhiepiscopiei Tomisului asupra unei părți din terenul din Parcul Casei de Cultură destinat construirii Catedralei Eroilor?

Discutăm și despre proiectele umanitare derulate de Arhiepiscopie, dar și despre testarea și vaccinarea copiilor pentru Covid 19, după ce Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus că elevii se simt „agresaţi" de „procedura foarte categorică” ce prevede testarea pentru COVID-19, realizată prin testele de salivă, el fiind de părere că medicii ar trebui să găseasă o modalitate „mai clară” de depistare a celor infectați. 
 

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii