Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei Dima - „89 la sută dintre lucrurile care se petrec în jurul nostru au şi un unghi haios din care pot fi văzute“ (galerie foto)

ro

04 May, 2015 00:00 9342 Marime text
Matei Dima a izbutit, în anul 2013, să fie premiat la categoria Innovation of the Year, la gala YouTube Music Awards. Născut şi format în Constanţa, artistul vorbeşte despre umorul de pe Internet şi despre primul lui turneu de reprezentaţii de tip one man show.

Umorul pe care îl practici se deosebeşte prin modul de transmitere şi propagare pe căi online, dar cum l-ai descrie, pentru cei care nu te cunosc?

Cu umorul este mai greu, deoarece este de multe feluri şi întotdeauna o să ai oameni nemulţumiţi. Eu încerc să găsesc un balans între umorul care ştiu că este apreciat ca entertainment şi cel mai subtil, care îmi place mie în mod special. Însă mă adaptez în funcţie de ideea care îmi vine, poţi să faci un video în care să imiţi grotesc şi să exagerezi, cum am făcut în cel cu Oana Zăvoranu, recent, sau poate să fie doar un schimb haios de replici.

Ce fel de surse de inspiraţie îţi alegi?

Viaţa, tot ce se întâmplă în jurul meu. Vă zic sincer că în jur de 89% dintre lucrurile care se petrec în jurul nostru au şi un unghi haios din care pot fi văzute. Plus că sunt lucruri populare, de moment, ştiri, întâmplări care cer să faci „ mişto“ de ele.

Care sunt artiştii pe care îi urmăreşti şi pe care îi stimezi?

Louis C.K. este un comediant faimos din America, genial. Jim Carrey mi se pare un actor foarte bun de comedie, l-am văzut în nişte filmări secrete, din „Bruce Almighty“, în care îi cerea regizorului să încerce lucruri diferite, şi am fost foarte impresionat de cât de uşor îi este să improvizeze şi să creeze pe moment situaţii şi personaje noi, practic, îi dădea regizorului 100 de variante din care să aleagă, toate funny. De la noi îmi place Smiley pentru că, deşi e cea mai mare vedetă masculină de la noi, este încă foarte de treabă.

Este evident că până în prezent te-ai ţinut departe de mass-media, motiv pentru care îţi cer părerea despre umorul promovat prin aceste mijloace.

Există seriale şi emisiuni haioase, este însă un alt fel de abordare, o abordare pe care sper să o practic cât mai curând. Altfel spui o poveste în jumătate de oră, cu un buget bun în spate.

Când ai început să îţi amuzi apropiaţii şi cum procedai la vremea respectivă?


De mic am fost cu umorul şi buna dispoziţie! Nu mai ştiu sigur cum procedam, dar ziceam lucruri trăsnite şi imitam foarte bine oamenii, în special pe cei din familie, pe verişoara mea, mai precis, care mă enerva când eram mic. Acum nu mă mai enervează, dar eu tot o imit.

Întrucât eşti foarte popular pe Internet, cred că următorul pas este să începi să susţii spectacole live pentru publicul larg. Când se pot bucura constănţenii de un show Matei Dima?


Am creat un show intitulat #CuDeToate într-o perioadă mai grea din viaţa mea, după o despărţire, mai precis. Este un live comedy one man show, să-i zicem, în care eu îmi exprim părerile faţă de subiecte diverse precum relaţiile, şcoala, părinţii, Los Angeles şi multe altele. Am şi câteva segmente precum şi o apariţie specială din partea piţipoancei, un personaj creat de ceva vreme. Cei de la Interact Constanţa m-au contactat şi se ocupă de organizare. Show-ul va avea loc pe 16 mai, la Casa de Cultură, la ora 20, iar biletele se pot cumpăra de la elevii din diferite licee din oraş (detalii pe pagina oficială de Facebook a evenimentului) ori direct de la Casa de Cultură.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii