Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poeta Valentina Popescu, la aniversare!

ro

27 Jul, 2022 17:00 1745 Marime text
  • Valentina Popescu s-a născut pe 27 iulie 1964 în comuna Dorobanțu, județul Călărași. 

Valentina Popescu împlinește 58 de ani. Poeta s-a născut pe 27 iulie 1964 în comuna Dorobanțu, județul Călărași. A absolvit Școala Normală „Matei  Basarab“, promoția 1982; iar apoi Colegiul Universitar „Ovidius“ Constanța, promoția 2003. De peste trei decenii este dascăl și încearcă să le transmită micuților săi învățăcei nu doar cunoștințe, ci și emoție, bucurie și sensibilitate.

Nici pasiunea sa arzătoare pentru versuri nu a fost lăsată pe planul secund . Face parte din Cenaclul literar „Marin Giurcă“ și este membră a Cenaclului literar-artistic „Phoenix“ din Călărași.

În anul 1976 a fost laureată a Concursului Național de creație „Tinere condeie“ și a primit mențiune la Concursul național „Mihai Eminescu“ în aprilie 1982. Printre altele, autoarea Valentina Popescu s-a bucurat de colaborări cu Cenaclul online „Lira 21“, revista și Cenaclul „Amurg sentimental“ din București; poezii și proză publicate în Revista fundației „Sănătate S.O.S.“ din Vălenii de Munte.

Valentina Popescu mai are încă o pasiune pe care și-o satisface cu orice ocazie: iubește muzica și cultura indiană. Autoarea participă la spectacolele de muzică și dans indian. Este membră a corurilor „Camerata Danubii“ și „Freamătul“ din Călărași. Cu prilejul călătoriilor pe care le-a făcut în Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria și Austria a scris „Jurnal de călătorie“ pe care nu l-a publicat.

Citește și: 

#citeșteDobrogea„Chipurile trezirii”, în viziunea Valentinei Popescu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii