Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu cu Tănase Barde, candidatul ARD Constanţa în Colegiul 2 Senat „Iată de ce sunt ipocriţi cei de la USL - n-au dat nimic înapoi. Au băgat mâna în buzunarul cetăţeanului"

ro

06 Dec, 2012 02:40 3749 Marime text
bardeTanaseBarde1.jpgCe credeţi despre promisiunea USL de dublare a salariilor bugetarilor? E drept, aceştia au primit 8% înapoi, dar au pierdut 10% din cauza devalorizării cursului şi a inflaţiei.

Corect! Este o minciună. Li s-a luat 8%, dar de pierdut, au pierdut 10%. Statul a băgat mâna în buzunarul fiecărui cetăţean bugetar şi a luat încă 2%. Din buzunarul celui nebugetar a luat 10%. În plus, trebuie să menţionez faptul că preţul alimentelor de bază a crescut, cu 20, 30 şi chiar 40%. Iată cât de ipocriţi sunt cei de la USL: n-au dat nimic înapoi. Au băgat mâna în buzunarul cetăţeanului.

Dar despre promisiunea privind deblocarea fondurilor europene? Deocamdată banii de la Bruxelles nu au venit.

Este o minciună sfruntată. Sunt 13 miliarde de euro blocate. Banii au fost blocaţi pe timpul guvernării Ponta, deci USL este vinovat de blocarea banilor. Ei sunt vinovaţi şi, cu toate acestea, prezintă deblocarea, promisiunea deblocării, de fapt, ca pe o realizare. Asta e o manipulare.

Cum vedeţi, în acest context, înfiinţarea unui Minister Unic al Fondurilor Europene, unul dintre punctele din programul de guvernare al USL 2012-2016?

Sincer, nu mi se pare nicicum. E ca apa sfinţită. Nu face nici bine, nici rău. Este foarte complicat să obţii fonduri europene, în sensul că acele caiete de sarcini sunt prea stufoase, regulile sunt, pe alocuri, exagerate, iar partea de cofinanţare, până acum câteva zile, când preşedintele Băsescu a reuşit să reducă această cotă, era mult prea mare pentru români.

În această ordine de idei, care credeţi că va fi pulsul economiei în România dacă după alegerile de duminică vom avea un Guvern USL?

Economia României va fi în pericol. Populismul USL poate pune economia României pe butuci. Economia are nevoie de profesionişti, de acţiuni responsabile, de măsuri posibile. Or, în programul USL sunt doar măsuri populiste. Cred că n-ar fi deloc benefic pentru România ca cetăţenii să acorde majoritar votul USL-ului, mai ales că asta ar însemna lipsă de credibilitate în UE, iar economia României nu poate reporni fără banii de la UE.

Aţi fost pe teren, în localităţile din colegiul în care candidaţi? S-au plâns oamenii de nivelul pensiilor şi al salariilor?

Da. Câteodată mi s-a reproşat acest lucru. Aici, însă, trebuie să subliniez declaraţia lui Liviu Voinea, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, potrivit căruia măsurile de austeritate luate de România au fost benefice pentru economie. Asta deşi atunci când era la Antena 3 le critica foarte tare. Iată, deci, ipocrizia USL-ului. Electoral, criticăm aceste măsuri, ca oficiali ai statului le lăudăm.

Va ieşi electoratul constănţean la scrutinul de duminică?

Nu ştiu, sper să iasă. Cu cât absenteismul este mai mare, cu atât cei aleşi sunt mai nereprezentativi şi nu pot exprima ce-şi doresc românii.

Sunteţi de acord cu imunitatea politică pentru parlamentari?

Cu imunitatea privind doar declaraţiile politice, da. În rest, niciun fel de imunitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii