Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele de campanie ale PSD îi agresează pe constănţeni

ro

25 Nov, 2008 02:03 1947 Marime text

lupu_agresiune.jpgLocuitorii mai multor oraşe şi comune din judeţul Constanţa au sesizat presa, în ultimele zile, că sunt agresaţi de membrii şi simpatizanţii PSD care sunt implicaţi în campania electorală

La Medgidia, Hârşova, Kogălniceanu, Crucea, Pantelimon, Siliştea, Tortoman, Ciobanu, Gârliciu şi alte localităţi, zeci de oameni s-au plâns că sunt înjuraţi, îmbrânciţi, scuipaţi sau ameninţaţi de oamenii PSD, dacă nu le fac pe plac acestora sau spun că nu votează cu respectivul partid.

Rromii de la PSD au băgat frica în hârşoveni

În ultimul week-end dinaintea alegerilor, PSD a făcut campanie la Hârşova cu cetăţenii de etnie rromă. Asta nu ar fi fost o problemă, dacă rromii folosiţi de PSD nu ar fi avut un comportament neadecvat cu oamenii. O pensionară din Hârşova ne-a declarat că membrii echipelor de campanie de la PSD, adică rromii, s-au purtat foarte urât cu lumea, pe stradă. „Cine nu stătea de vorbă cu ei era înjurat sau împins. Dacă am văzut asta, am trecut pe partea cealaltă, şi atunci s-au enervat şi au aruncat cu brichete în mine“, povesteşte doamna care a fost una dintre ţintele agresiunilor.
O altă situaţie neplăcută s-a petrecut în cartierele oraşului. Acolo, rromii de la PSD Hârşova băteau în uşile oamenilor, la blocuri sau la case, iar dacă cineva nu le răspundea, insistau şi începeau să facă gălăgie pe stradă. „N-am mai suportat şi am reclamat la poliţie, dar cine să ne asculte, că şi poliţia ţine cu ei“, s-a plâns un bătrân din Hârşova. Şoferii din oraş au reclamat faptul că cei de la PSD au scos pe străzi nişte ambulanţe străine şi au pus sirenele în funcţiune, ca şi cum ar fi mers la intervenţie. „Dar nu aveau niciun pacient înăuntru şi nici măcar nu erau salvări româneşti. Cine ştie ce făceau cu ele. Probabil le-au adus doar ca să facă zgomot. Din câte ştiu, e ilegal să foloseşti o ambulanţă cu sirenele în funcţiune, dacă nu ai pacient. Au dat toate maşinile la o parte, să treacă ei. Lipsă de bun simţ“, a afirmat un taximetrist.

„Au intrat peste noi în case. Ne-au speriat de moarte“

În Medgidia, cei din caravanele electorale ale PSD au intrat efectiv peste oameni în apartamente sau în curţi, fără să bată la uşă. La fel ca şi la Hârşova, PSD a folosit rromi, care fluierau şi băteau în geamuri, ceea ce a deranjat foarte mult pe medgidieni. „Ce au cu mine, dacă nu vreau să iau pliante sau broşuri de la ei? Vor să mi le bage pe gât? Nu înţeleg! Şi, oricum, am văzut că, în revistele alea pe care le dau ei pe stradă, nu scrie nimic de Medgidia. Cred că sunt făcute pentru tot judeţul şi le dau şi pe la noi. Dar nu zic nimic concret despre ce ar vrea să facă ei aici“, a comentat un localnic, Vasile Matei.
Oamenii au mai spus că au văzut echipe de comando ale PSD, care tăiau bannerele şi rupeau afişele de campanie de la celelalte partide. Toate acestea s-au întâmplat mai mult în timpul nopţii, pentru a nu fi prinşi de poliţie. Ultimele zile de campanie arată, aşadar, disperarea unor candidaţi sau a unor partide, care sunt în stare de orice pentru un vot în plus.
Pe lângă acţiunile agresive, se pare că PSD va apela, pe acest final de campanie, şi la alte metode, mai puţin ortodoxe. Este vorba despre distribuirea de informaţii false referitoare contracandidaţi. Reprezentanţii mai multor partide susţin că au aflat despre această manevră pe care PSD ar putea să o pună în aplicare în aceste zile. Concret, ar putea apărea informaţii defăimătoare despre contracandidaţi, atât în unele ziare de campanie, dar şi prin scrisori otrăvite, pline de minciuni şi acuzaţii nefondate. Este o practică electorală pe care PSD o foloseşte dintotdeauna şi nu ne-ar mira să vină şi acum cu aceeaşi metodă imorală, au spus unii politicieni din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii