Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Petcu, atletul-fenomen „Viaţa sportivă, echilibrată şi fără excese m-a ajutat să concurez şi la peste 90 de ani”

ro

06 Apr, 2017 14:32 4611 Marime text
Pe 16 aprilie a.c., chiar în prima zi de Paşte, atletul veteran Traian Petcu, din Constanţa, împlineşte 93 de ani! O viaţă închinată sportului, a cărui practicare, alături de un stil de viaţă sănătos, l-a dus pe uimitorul campion la această venerabilă vârstă.
 
Meritele sale sportive, dar şi din alte domenii ale vieţii, i-au adus lui Traian Petcu, de curând, şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. Poveştile de viaţă ale constănţeanului sunt uimitoare. La aproape 93 de ani, Traian Petcu şi-a păstrat vitalitatea, vioiciunea şi spiritul tânăr. Cum a reuşit să ajungă la aceste performanţe, care e filosofia sa de viaţă şi ce loc ocupă sportul în priorităţile sale zilnice? 
   
Vom discuta cu Traian Petcu despre aceste aspecte, dar şi despre altele, la o dată ulterioară. Interviul online programat astăzi a fost amânat, din motive obiective.   
 
Aşteptăm întrebările dumneavoastră adresate prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.

Realizator: Marian BOCAI

Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.

Întrebările redacţiei:

1. În primul rând, vreau să vă întreb, domnule Traian Petcu, cum staţi cu sănătatea, în preajma vârstei de 93 de ani? 

2. Cum aţi ajuns la performanţa de a concura până la vârste extrem de înaintate şi ce leac aţi descoperit de vă menţineţi atât de bine? 

3. Când aţi participat la ultima competiţie? Aveţi de gând să continuaţi? 

4. Ce reprezintă pentru dumneavoastră titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa? 

5. De-a lungul vieţii, i-aţi cunoscut pe Regele Mihai, pe dr. Petru Groza ori pe Nicolae Iorga. Care dintre aceste personalităţi v-au lăsat cea mai puternică impresie? 

6. Cum v-au influenţat viaţa anchetele din beciurile Securităţii ori Al Doilea Război Mondial, prin care aţi trecut? 

7. Care a fost personalitatea locală care a sprijinit cel mai mult sportul constănţean, înainte de 1989? 

8. Ce spun medicii atunci când constată, an de an, că sănătatea dumneavoastră e foarte bună raportat la vârstă? 

9. Cum arată o zi obişnuită din viaţa dumneavoastră? 

10. Aveţi un anumit stil alimentar, vă abţineţi de la ceva din punct de vedere culinar?  

11. Credeţi că dacă nu aţi fi practicat sportul aţi mai fi avut o viaţă atât de lungă şi de sănătoasă? 

12. Având în vedere că împliniţi 93 de ani chiar în prima zi de Paşte, veţi avea parte de o aniversare mai specială faţă de cele anterioare?

UPDATE. Din motive întemeiate, discuţia nu a mai avut loc la redacţie, cunoscutul constănţean răspunzându-ne la întrebări ulterior, în interviul de mai jos.

În prima zi de Paşte, Traian Petcu împlineşte 93 de ani
„Un doctor care m-a consultat a zis, impresionat, că se apucă şi el de atletism“

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gigi 07 Apr, 2017 14:32 1. Cum vedeți societatea românească în perioada 1945-1965? 2. Care credeți că erau lucrurile bune din perioada socialistă? 3. Oamenii din conducerea județului până în 1989 au fost interesați de sport? Cine și cum? 4. Ce măsuri credeți că ar putea fi luate de către stat pentru sănătatea tinerilor? 5. Ce oameni din sportul constănțean v-au impresionat de-a lungul timpului? 6. de ce credeți că au fost mai multe succesuri individuale decât de echipă în sportul constănțean?