Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:56 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soţia vicelui ANSVSA condamnată. A condus băută, cu cei trei copii în maşină

ro

16 Oct, 2017 13:21 1348 Marime text
Alexandra Petcu, soţia vicepreşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Traian Petcu, a fost condamnată de Judecătoria Bârlad pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. În luna februarie, soţia demnitarului a provocat un accident, soldat doar cu pagube materiale, având o alcoolemie de 1,71, relatează Adevărul.ro.

Judecătoria Bârlad a dispus condamnarea Alexandrei Petcu la închisoare cu suspendare, cu amânarea aplicării pedepsei. ”Stabileşte pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare în sarcina inculpatei Petcu Alexandra, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 1 C. pen. 2. În baza art. 83 alin. 1 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii de 1 an şi 4 luni pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.(...) Pe durata termenului de supraveghere, inculpate trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vaslui, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se menţionează în hotărârea pronunţată de Judecătoria Bârlad.

Judecătorii i-au atras atenţia Alexandrei Petcu asupra dispoziţiilor privitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei, pentru nerespectarea măsurilor de supraveghere impuse, caz în care se va dispune aplicarea şi executarea efectivă a pedepsei şi cele privitoare la săvârşirea de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, caz în care pedeapsa pentru noua infracţiune se va calcula conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni.

Citeşte continuarea pe: adevărul.ro

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii