Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea dă clasă Constanței! Autoritățile locale de la porțile Deltei atrag turiștii prin punerea în valoare a patrimoniului cultural

ro

27 Jul, 2013 16:26 3024 Marime text
Consiliul Județean Tulcea, în parteneriat cu administrațiile pu-blice locale, demarează o serie de investiții menite să pună în valoare patrimoniul cultural din județul de la porțile Deltei. Se pare că instituțiile de aici au înțeles că promovarea traseelor și monumentelor culturale poate aduce mai mulți turiști (mai ales străini) și, implicit, mai multe avantaje comunităților și autorităților, decât promovarea clubbingului și a turismul de weekend în perioada estivală.

Infrastructură și dezvoltare economică

     Cele trei localități care vor beneficia de proiect, Sarichioi, Jurilovca și Murighiol, au mai multe trăsături comune. În primul rând, în toate comunele menționate există comunități mari de ruși-lipoveni. Apoi, localitățile sunt foarte dezvoltate din punct de vedere economic, prin comparație cu alte comune tulcene și constănțene. Infrastructura bine pusă la punct, natalitatea mare, comunitățile cu un nivel de educație ridicat, infracționalitatea mică,  peisajele superbe și implicarea administrațiilor locale în atragerea investitorilor și promovarea localităților au contribuit la creșterea interesului turiștilor pentru aceste zone. Așa se face că cele trei comune tulcene au lăsat de mult în urmă localități constănțene precum Adamclisi, Topalu și Istria, care se bucură de asemenea de prezența unor situri arheologice de o importanță deosebită: Monumentul Tropaeum Traiani și Cetatea de la Adamclisi, Cetatea Capidava de la Topalu, respectiv Cetatea de la Histria. (…)

Continuarea materialului aici: info-sud-est.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii