Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde pentru hotelul Ioanei Șufană din Satul de Vacanță

ro

10 Dec, 2022 00:00 3474 Marime text
  • Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 17.12.2022
 
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de către Io Star Development Sun SRL.
 
Mediul a decis că nu trebuie efectuat impactul asupra mediului pentru proiectul: „Construire Imobil Hotel P+4E-5E, organizare de șantier și împrejmuire teren”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, Sat Vacanță, casa Teleorman, jud. Constanța. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 17.12.2022.
 
Io Star Development Sun SRL a fost înființată în anul 2016, cu sediul pe aleea Hortensiei, din municipiul Constanța. Asociați în firmă sunt Ioana Șufană, care deține 80% din firmă, Alexio Star Development Sun SRL, care deține 10% și De Toate în Construcții SRL, care deține 10%. Administratorul firmei este Ioana Șufană. În anul 2021, firma a raportat zero salariați, la o cifră de afaceri de 59.983 lei, cu o pierdere de 157.419 lei.


Amintim că Primăria a emis certificatul de urbanism notat cu numărul 3694 din data de 13 decembrie 2021, pentru Io Star Development Sun SRL, prin care dorește să edifice un hotel P+4E-5E, amenajare parcare și organizare de șantier, în zona Sat Vacanță – Luna Park, din municipiul Constanța. Documentul are o valabilitate de 24 de luni.
 
Amintim că IO Star Development Star SRL a mai primit răspuns pozitiv de la Primăria Constanța, printr-un certificat de urbanism pentru hotelul de cinci etaje, în locul Casei Teleorman, din Satul de Vacanță, din municipiul Constanța. Prin CU 2736 din data de 13 septembie 2021, IO Star Development Star SRL va ridica un imobil P+4E-5E, organizare de șantier și împrejmuire teren.
 

Amintim că prin CU 2715 emis pe 10 septembrie 2021, IO Star Development Star SRL a obținut documentul pentru construire parcare supraetajată P+4E-5E, restaurant cu terasă, organizare de șantier și împrejmuire teren, în zona Luna Park, Sat Vacanță.
 
Amintim că Primăria Constanța a răspuns la cererea pentru emiterea unui Certificat de Urbanism. Prin CU cu numărul 2430 din data de 17 august 2021, emis pentru Io Star Development SRL, pentru Casa Teleorman din Sat Vacanță, investitorul dorea ridicarea unui aparthotel P+5-5E. Municipalitatea a decis că nu se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de PUZ aprobat prin HCL nr.44/10.02.2011 în privința utilizărilor admise.

 
Al doilea document, CU 2419 din data de 17 august, vizează același teren din zona Luna Park, pentru edificarea unui aparthotel P+4E-5E, care, la fel, nu se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de PUZ aprobat prin HCL nr.44/10.02.2011 în privința utilizărilor admise.
 
Pe 14 iunie 2021, Primăria Constanța nu a eliberat documentația pentru imobilul aparthotel P+5-6 care urma să fie ridicat în zona Casei Teleorman, din Satul de Vacanță. Motivul respingerii emis de municipalitate este că „nu se încadrează în reglementările urbanistice stabilite de PUZ aprobat prin HCL nr.44/10.02.2011 în privința funcțiunii și regimului de înălțime”.
 
Totodată, amintim că Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţa publicul interest, în noiembrie 2021, asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul firmei Alexio Star Development Sun SRL, care dorește să ridice imobile de șase etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța. Decizia instituției a fost că „nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Construire Imobile de Serviciu S+P+6E și comerț, organizare de șantier și împrejmuire teren cu respectarea funcțiunii de comerț en-gros”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, B-dul Aurel Vlaicu nr. 269, județul Constanța.
 
Documentul din 2017
 
Reamintim că Primăria Municipiului Constanţa a eliberat, pe 28 februarie 2017, două certificate de urbanism - 457 şi 458 - societăţii Io Star Development Sun SRL, pentru o investiţie în Satul de Vacanţă - Casa Teleorman. Potrivit certificatului 457, în Satul de Vacanţă se vor realiza lucrări de „Desfiinţare imobil existent - Corp C2 şi Corp C3“. Ulterior, la aceeaşi adresă va fi realizat proiectul „Construire imobil P+4-5E, cu funcţiunea de hotel şi împrejmuire teren“, conform Certificatului de urbanism nr. 458. Casa Teleorman este de aproape un an în posesia societăţii Io Star Development Sun SRL, după ce aceasta a fost scoasă la licitaţie în iunie 2016.
 
Casa Teleorman, executată silit de la Cristian Darie
 
 
În luna iunie a anului 2016, ZIUA de Constanţa scria despre organizarea licitaţiei pentru valorificarea unui bun imobil situat în Satul de Vacanţă, Casa Teleorman. Licitaţia a avut loc pe 5 iulie, la ora 12.00, în municipiul Constanţa, strada Jupiter nr. 1. Proprietarii imobilului scos la vânzare erau Gheorghe Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi soţia sa, Ruxandra Luminiţa Darie.
 
 
Bunul imobil era compus din teren intravilan, în suprafaţă totală de 1.824,8 mp, conform actelor de proprietate, pe care sunt amplasate construcţiile C1 - restaurant, cu regim de înălţime parter, cu o suprafaţă construită de 408,9 mp, compus din două saloane, un separeu, un bar, o bucătărie, o cameră frigorifică, un oficiu, o spălătorie, două depozite, un hol, două grupuri sanitare şi o mansardă (şarpantă), şi construcţia C2 - carmangerie şi patiserie, cu regim de înălţime parter, având o suprafaţă construită de 87,52 mp.
 
 
Imobilul este înscris în Cartea Funciară nr. 209736 Constanţa, identificat cu nr. cadastral 16818 - teren, 16818 - C1 (restaurant), 16818 - C2 (carmangerie şi patiserie). Imobilul a fost dobândit în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 1905/03.06.2004, emis de Biroul Notarilor Publici Asociaţi Iosif Mariana, precum şi în baza contractului de dare în plată având încheierea de autentificare nr. 1039/31.05.2010, emis de BNP Ciprian Alexandrescu, proprietate a debitorilor Gheorghe Cristian Darie şi Ruxandra Luminiţa Darie.
 
 
Licitaţia a început de la 2.984.400 de lei, respectiv 75% din preţul de pornire a primei proceduri. Respectivul imobil a fost grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale, conform Extrasului de Carte Funciară pentru informare nr. 76120/28.08.2014: ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 199.600 de euro, plus dobânzi şi comisioane aferente creditului, împreună cu interdicţia de înstrăinare, ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 320.000 de euro şi celelalte obligaţii aferente creditului, împreună cu notarea interdicţiilor de dispoziţie, grevare, transmiterea folosinţei sau modificarea imobilului, ipotecă în favoarea Volksbank România SA pentru garantarea creditului în valoare de 908.400 de euro, plus dobânzi şi comisioane aferente creditului, ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 840.000 de euro, precum şi celelalte obligaţii aferente creditului, împreună cu notarea interdicţiei de dispoziţie, grevare, ipotecă în favoarea Volksbank România SA pentru garantarea creditului în valoare de 345.000 de euro, precum şi celelalte obligaţii aferente împreună cu interdicţiile de dispoziţie, grevare; începerea urmăririi silite conform somaţiei 1363/2014 emise de BEJ Sarkis Ionică la data de 25 august 2014, în dosarul de executare silită nr. 1363/2014.

 
Panama Papers
 
Numele Ioanei Șufanu îl regăsim în cunoscutul scandal international Panama Papers. Cea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români. Despre o parte dintre ei RISE Project, partener International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), a scris deja, iar afacerile altora vor ieși la lumină în săptămânile ce urmează. Pe lista Riseproject cu români care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca se numără și Ioana Șufană. Offshore-ul Alipha Global INC. a fost înființat de către avocații Mossack Fonseca în iarna lui 2013 în Insulele Virgine Britanice, iar singurul acționar este Ioana Șufană. Prin această companie constănțeanca nu mai controla nici o altă afacere din România.
 
Despre firmele Ioanei Șufană


 
Alexio Star Development Sun îi are ca asociați pe Ioana Șufană,  Anca Morar (1%) și firmele Io Star Development și De Toate în Construcții, ambele cu 10%.


De Toate în Construcții SRL din Eforie Sud are următoarea componență ca asociați: Ioana Șufană, George Șufană (1%) și firmele Io Star Development și Alexio Star Development Sun (10% părți sociale fiecare).
 
Legal Recovery Solutions SRL a fost înființată în anul 2020, cu sediul social în Lumina, pe strada 9 Mai. Asociați în firmă sunt De Toate în Construcții SRL, cu 99% și Carmen Lupăescu, cu 1%. Carmen Lupăescu mai este asociat unic la Tethys 2019 SRL.
 
Alexio Project Investment SRL a fost înființată în anul 2020, cu sediul în București, Sector 1, strada Solzilor. Asociați în firmă sunt Ioana Șufană, cu 99% și George Șufană, cu 1%. Administrator este Ioana Șufană.
 
Alexio Real Estate Development SRL este înființată recent, în 2021, cu sediul social în Constanța, pe strada Pescarilor. Asociați în firmă sunt Șufană Ioana cu 25% și Mihai Alexandru Botezatu, cu 75%.  Cel din urmă este administratorul societății.
 
Alexio Star Management SRL este fondată în 2020, cu sediul pe strada Pescarilor din Constanța. Asociați sunt Ioana Șufană, cu 99% și George Șufană, cu 1%. Vlad Cristina Andreea este administrator. George Șufană mai este administrator la Fun Horse SRL, firmă controlată de asociat unic Anca Morar.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

Mediul a dat undă verde pentru viitorul hotel ridicat de Ioana Șufană în zona Luna Park, Satul de Vacanță

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii