Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un teren din Agigea, județul Constanța va fi lotizat pentru constuirea mai multor case. Proprietarii așteaptă răspuns de la APM Constanța (DOCUMENT)

ro

04 Feb, 2024 17:00 5679 Marime text
Sursa foto:  freepik.com
  • Trei proprietari ai unui teren, situat în intravilanul comunei Agigea, au solicitat de la APM Constanța elaborarea unui PUZ în vederea lotizării.
  • Cei trei beneficiari ai PUZ-ului sunt: Designed By Zen SRL, Kizilcelik Eda, Saglam Ghiulnur.

Designed By Zen SRL, Kizilcelik Eda și Saglam Ghiulnur au solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța aviz de mediu privind elaborarea unui plan urbanistic zonal pentru un teren amplasat în comuna Agigea.

Mai exact este vorba despre „P.U.Z. lotizare, stabilire reglementări urbanistice zona locuire și funcțiuni complementare” în comuna Agigea, loturile A347/38, lot 2 , A347/38 lot 1 +A347/39 lot 1, intravilan.

Suprafața terenului este de 59.166 mp, iar proprietari Sunt Kizilcelik Eda, Sglam Ghiulnur și Designed By Zen SRL. Beneficiarii PUZ-ului au obținut de la Primăria Agigea certificatul de urbanism nr. 595 din 2023.

Beneficiarii au solicitat prin Certificatul de Urbanism   elaborarea unui PUZ pentru un teren extravilan situat în teritoriul administrativ al Comunei Agigea, în partea de sud a comunei, în vederea  stabilirii condițiilor urbanistice pentru lotizarea unui teren cu suprafața de 59.166mp pentru locuințe individuale P+1÷ P+2 si functiuni complementare.

 

Terenul nu se află în raza de interdicţie sau restricţie a unor surse de poluare  



Teritoriul care urmează să fie reglementat prin PUZ este situat în teritoriul administrativ al Comunei Agigea, în partea de sud-est a comunei, în teren intravilan. Terenul studiat se află la circa 2.000 metri sud-est de vatra localității și la 600 metri nord-vest de Marea Neagra. La sud și nord de terenul studiat au mai fost elaborate proiecte de urbanism similare pe suprafețe ce corespund cu parcelarul existent în intravilan.

Suprafața inițială stabilită prin PUG  de intravilan a suprafețelor de teren existente partile reglementate prin PUZuri prin lotizare pentru locuințe, pe terenuri situate în partea de sud și sud/est a trupului. Pe o parte din aceste terenuri rămase libere s-au inițiat planuri de lotizare pentru locuințe și funcțiuni complemetare; astfel s-au elaborat documentații PUZ în terenuri situate în amproprierea și limitrofe terenului studiat în acest PUZ.

Terenul studiat are următoarele vecinătăți:

- la nord: acces auto și pietonal De 347/15 (4m),
- la est: terenuri proprietate privată, locuințe individuale,
- la sud: acces auto și pietonal De 347/14 strada Sirenei (4m),
- la vest: terenuri proprietate privată, locuințe individuale.
 
În partea de sud are amenajat un acces rutier pietruit, care va asigura legătura celor două corpuri construite cu rețeaua stradală și căile de comunicație rutieră ale localității, prin strada Sirenei la Sud și De 347/15 la Nord.

În prezent pe terenul studiat nu există construcții. În terenurile din imediata vecinătate există construcții, dar respectă încadrarea zone de locuit și funcțiuni complementare. Regimul de construire este variat prin imobile Parter, P+1E-2E si imobile > de P+4E locuințe.

Terenul avut în vedere pentru lotizare pentru locuințe individuale P+1÷P+2 se află în zonă de extindere a funcțiunii de locuit cu locuințe individuale și nu este inclus în suprafeţe ce fac parte din situri din reţeaua NATURA 2000 şi nici din alte suprafeţe supuse protecţiei de mediu.
Zona studiată nu se află în raza de interdicţie sau restricţie a unor surse de poluare sau disconfort specificate în Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 119 / 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi a recomandărilor privind mediul de viaţă al populaţiei.

Pe terenul studiat, cu suprafața de 59.166 mp, se propune realizarea a 106 loturi cu suprafața medie de 400 mp în vederea construirii de locuințe individuale și funcțiuni complementare, inclusiv căile de acces corespunzătoare, teren pentru dotări de interes zonal.

 

Despre Designed By Zen SRL



Înființată în anul 2021, societatea execută lucrări de construcții a clădirilor rezidentiale și nerezidențiale. Sediul social îl are pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 60 din municipiul Constanța. Asociat unic și administrator al firmei este Vural Ugur. Potrivit termene.ro, Vural Ugur mai este asociat și în Black Sea Estate SRL.

În anul 2022, societatea cu 31 de angajați a avut o cifră de afaceri de 4.901.573 lei și un profit net de 1.574.638 lei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.

Citește și:
                
Proiect depus la APM Constanța de Primăria Limanu. Este vizată o nouă investiție

Documente depuse la Mediu Universitatea. Ovidius Constanța extinde și consolidează clădirea de pe bulevardul Mamaia
 
                           
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii