Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se poate demara consultarea publică Lascu Bros a primit răspuns de la Comisia tehnică de urbanism

ro

16 Jan, 2019 00:00 2985 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa, care s-a întrunit în data de 10.01.2019, a analizat şi solicitarea societăţii Lascu Bros SRL de emitere a acordului pentru consultarea publică a PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bulevardul Mamaia, strada Aprodul Purice, strada 23 August. Ulterior,
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului a emis adresa de completare. „Se poate demara consultarea publică după depunerea înscrisurilor solicitate“, au transmis membrii Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului. Iniţiatorul PUZ-ului este Lascu Bros SRL.
 
Mai exact, este vorba despre reglementarea terenului delimitat de bulevardul Mamaia, strada Aprodu Purice, strada 23 August şi terenul identificat cu numărul cadastral IE 215385. Activitatea de construire în zona studiată se va desfăşură în cadrul următoarelor categorii principale: construirea pe teren liber; extinderea şi/sau modernizarea construcţiilor existente. Autorizarea acestor categorii de construcţii şi amenajări urmează să se supună procedurilor legale şi regulamentului aferent PUZ. În cazul în care terenurile se vor dezmembra şi parcelele obţinute nu vor avea acces direct din circulaţiile publice, se va întocmi PUD sau PUZ, după caz.
 
Reamintim că, anul trecut, Lascu Bros SRL a solicitat acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru PUZ necesar reglementării terenului delimitat de bulevardul Mamaia, strada Aprodul Purice, strada 23 August şi terenul identificat cu numărul cadastral IE215385. Suprafaţa terenului studiat este de 3.446 mp.
 
Planul Urbanistic Zonal în cauză cuprinde principiile de aplicare detaliate pentru teritoriul menţionat, alcătuit din terenuri aflate în proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Elaborarea acestora a fost declanşată de necesitatea de dezvoltare a parcelei din strada 23 August nr. 4, conform contractului de vânzare-cumpărare 255 din 5.05.2011, cu suprafaţa de 207 mp din acte şi 209 mp din măsurători.
 
Obiectul lucrării constă în aprofundarea şi rezolvarea complexă a problemelor funcţionale, tehnice şi estetice în zonă. Planul Urbanistic Zonal stabileşte zonele de amplasare a construcţiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele cu funcţiuni mixte, locuinţe, servicii, birouri, comerţ. Terenul care a generat PUZ este în prezent liber de construcţii şi este reglementat prin PUZ-ul aprobat prin HCLM 35/2015 şi prin regulamentul de urbanism aferent. Acesta încadrează terenul studiat în zona de reglementare ZR2 - zonă locuinţe individuale, locuinţe colective mici pe lot, P+2E. Se doreşte diversificarea funcţiunilor şi integrarea terenului care a generat PUZ-ul în zona de reglementare aferentă terenurilor de pe bulevardul Mamaia.
 
Celelalte terenuri din ZR2 stabilită prin PUZ-ul aprobat cu HCLM 35/2015 îşi vor menţine reglementările. Terenurile aflate la bulevardul Mamaia sunt incluse de PUZ-ul menţionat anterior, în zona de reglementare ZR3. Se consideră necesar a se rezolva în cadrul Planului Urbanistic Zonal următoarele obiective principale: reconsiderarea structurii funcţionale şi realizarea unui cadru urbanistic adaptat la cerinţele beneficiarului şi prevederilor PUG, exprimând în forme specifice conţinutul şi personalitatea zonei nou create; asigurarea reglementării construcţiilor şi amenajărilor necesare funcţiunilor; armonizarea noilor construcţii, cu diferite funcţiuni, din punct de vedere arhitectural; organizarea circulaţiei carosabile la nivelul creşterii traficului în zonă şi asigurarea unor legături corespunzătoare cu subzonele funcţionale ale teritoriului studiat, inclusiv cu celelalte zone ale oraşului; propunerea, pe cât posibil, a unor spaţii verzi; completarea şi refacerea infrastructurii tehnico-edilitare. Suprafaţa totală a terenului studiat este de 3.446 mp. Aceasta este alcătuită din: zona de locuinţe şi funcţiuni complementare ZR 2 în suprafaţă de 457 mp, adică 13,3% din totalul teritoriului studiat; zona de funcţiuni mixte existente pe ZR 3, în suprafaţă de 1.603 mp, adică 46,5% din totalul teritoriului studiat; trotuare, circulaţii pietonale de 468 mp (13,6%); circulaţie carosabilă de 918 mp (26,6%).
 
Amplasamentul obiectivului este în zona centrală a municipiului Constanţa, la intersecţia bd. Mamaia cu străzile Aprodul Purice şi 23 August. În vecinătatea imediată se află Universitatea „Ovidius“, sedii de bănci şi un birou al Poliţiei Rutiere. În zonă se mai află locuinţe, restaurante, hoteluri, birouri şi sedii ale unor companii private. Suprafaţa studiată are cca 60 metri pe direcţia N-S şi 70 m pe direcţia E-V. Teritoriul se învecinează astfel: la nord cu strada Aprodul Purice; la sud cu strada 23 August; la est cu bd. Mamaia; la vest cu proprietăţi private ale persoanelor fizice şi juridice.
 

Lascu Bros SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 1997, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 1.012.990 de lei, integral vărsat, este compus din 101.299 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de Lascu Stere, născut pe 19.09.1959, şi Lascu Camelia, născută pe 30.08.1965, fiecare cu 50% din capitalul social. Cei doi sunt şi administratorii firmei, care se ocupă de „restaurante. Firma are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, strada Aprodul Purice nr. 7; terasa-restaurant La Scoica, Mamaia, Promenada Flora; Năvodari, bulevardul Mamaia Nord, nr. 34; comuna Corbu, strada Sibioarei, nr. 17.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 137 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 14.677.857 de lei şi un profit de 4.682.907 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, societatea cu 141 de salariaţi a avut o cifră de afaceri de 17.011.166 de lei şi un profit de 6.918.892 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 154 de salariaţi, cifră de afaceri de 17.689.884 de lei şi un profit de 5.274.094 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Patronii restaurantului La Scoica aşteaptă răspuns de la Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii