Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:09 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantier în zona ICIL din Constanța Bretea de acces din bulevardul 1 Decembrie 1918. Cine este investitorul

ro

10 Feb, 2018 00:00 2780 Marime text
SC Confort Urban SRL, prin investitor Lidl România SCS, a obținut, pe data de 9 februarie, Certificatul de urbanism nr. 412. Actul autorizează amenajarea unei bretele de acces din bulevardul 1 Decembrie 1918, pe platforma din strada Industriei nr. 1, relocare stâlpi de iluminat stradali, reamenajare circulații pietonale, reamenajare spații verzi și organizare de șantier.
 
„Lucrările la noul magazin Lidl din Constanța urmează să fie demarate în cursul săptămânii viitoare, astfel că am început deja procedurile pentru ca suprafața terenului să fie igienizată în cel mai scurt timp. Odată cu începerea lucrărilor, paza șantierului va fi asigurată de către antreprenorul general responsabil cu proiectul“, susțin reprezentanții Lidl România.
 
Reamintim că, în luna mai 2017, Dobrogea Grup SA a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța memoriul de prezentare a proiectului „Construirea unui imobil cu regim de înălțime parter + 1 etaj, cu funcțiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, amplasare mijloace publicitare, organizare de șantier, amenajare accesuri auto și pietonale“, în vederea obținerii acordului de mediu. Noul magazin va fi situat pe strada Industriei nr. 1, în zona ICIL, unde funcționa fabrica de pâine, a cărei demolare a început în toamna anului 2016.
 
Pentru acest amplasament a fost emis de către Primăria Constanța Certificatul de urbanism nr. 829 din 31.03.2017, în scopul elaborării documentației privind „Construirea unui imobil P+1E, cu funcțiunea de magazin retail, realizarea de parcaje la sol, amenajarea incintei cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, amplasare semnale publicitare, împrejmuire teren, organizare de șantier, amenajare accesuri auto și pietonale“, pentru terenul cu suprafața de 8.455 mp, proprietate a SC Dobrogea Grup SA.
 
Magazinul va fi structurat pe mai multe zone: zona de acces principală pentru public; zona de vânzare pentru public; zona de recepție a mărfurilor; zona de depozitare; zona anexelor tehnice; zona administrativă și a grupului social. Potrivit proiectului depus la APM Constanța, fundațiile viitorului magazin vor fi de tipul fundații directe, izolate sub stâlpi, cu bloc de beton armat turnat monolit și pahar prefabricat. Pentru zona brutăriei și a camerei de descărcare, fundațiile vor fi izolate sub stâlpi, alcătuite din bloc și cuzinet realizat monolit.
 
Pentru pereții de zidărie din aceste zone, se vor folosi grinzi de fundare turnate monolit, rezemate pe cuzineți. Fundațiile pereților de închidere sunt sub formă de grinzi de fundare prefabricate, rezemate pe pahare și ancorate cu piese metalice de legătură. Suprastructura va fi alcătuită din cadre de beton armat prefabricat; stâlpii vor fi încastrați în fundații; grinzile recomprimate vor fi rezemate articulat pe stâlpi. Pe grinzile precomprimate se va așeza tablă profilată autoportantă dimensionată pentru zona cu valoarea încărcării din zăpadă corespunzătoare amplasamentului. Noua construcție va avea un regim de înălțime 7,575 m și va fi compusă din parter + 1 etaj. Suprafața construită la sol este de 2.393,76 mp, iar suprafața construită desfășurată, de 2.625,51 mp.
 

Fabrica de pâine, demolată

 
În anul 2016, pe 11 noiembrie, a început demolarea fabricii de pâine nr. 2 de pe strada Industriei Mici nr. 1, deținută de societatea Dobrogea Grup SA. Cotidianul ZIUA de Constanța a prezentat, în mai multe ediții, documentele (certificatele de urbanism și autorizațiile de construire) pe care societatea Dobrogea Grup SA le-a obținut de la Primăria Constanța și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
 

Lidl România SCS, în datele Registrului Comerțului

 
Firma a luat ființă în anul 2007 și are sediul social în comuna Chiajna. Capitalul social subscris, de 532.564.992 de lei, integral vărsat, este compus din 29.586.944 de acțiuni. Valoarea unei acțiuni este de 18 lei. Lidl România SCS este deținută de Lidl România SRL, cu 0,0000034% din capitalul social, Lidl România Gmbh, cu sediul în Germania, cu 99,9999966% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Lidl România SRL, reprezentată prin Marco Giudici, născut pe 24.03.1981, în Brescia, Italia, Frank Wagner, născut 5.12.1972, în Hamburg, Germania, Ionuț Octavian Preda, născut pe 14.07.1977, în municipiul București, Avril Doran O' Hehir, născut pe 8.04.1982, în Dublin, Irlanda, și Dragoș Ionescu, născut pe 11.04.1980, în București. Lidl România SCS se ocupă de închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.
 
Citește și:
 
Imagini dezolante în centrul Constanței Fosta fabrică de pâine Dobrogea, transformată în groapă de gunoi (galerie foto+video)

ZIUA de Constanța a prezentat ieri situația din centrul orașului Fosta fabrică de pâine Dobrogea, curățată de gunoaie (galerie foto)

Cercetarea arheologică de la fosta fabrică de pâine Dobrogea s-a încheiat. Ce au descoperit specialiștii în istorie din Constanța (galerie foto)

Imagini unice. Descoperiri de senzație Fosta fabrică de pâine Dobrogea pe vestigii istorice. Ce s-a găsit în fosta parcare din zona depozite (galerie foto+video)

Dobrogea Grup SA, o nouă solicitare la APM Constanța. Este vizat un magazin de retail. Va lua locul fostei fabrici de pâine de la ICIL (galerie foto + document)

PUZ-ul inițiat de Dobrogea Grup SA pentru zona ICIL, unde funcționa fabrica de pâine, la mâna consilierilor locali (document)

Un nou magazin Lidl în Constanța. Iată cum va arăta (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii