Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul inițiat de Dumitru Pufleanu pentru un teren situat pe strada Pescarilor, la mâna Primăriei Constanța (document)

ro

31 Jul, 2018 00:00 2776 Marime text
Pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului, care s-a întrunit ieri, la sediul Primăriei Constanța, s-a aflat și solicitarea avizului de oportunitate privind elaborare PUZ pentru terenul delimitat de strada Pescarilor, teren identificat cu IE 228653, și taluz. Inițiatorul PUZ-ului este Dumitru Pufleanu.
Potrivit documentației depuse la Primăria Constanța, terenul în suprafață de 464 mp, cu număr cadastral 207233, înscris în Cartea funciară a UAT Constanța, este proprietatea lui Dumitru Pufleanu și a Mariei Pufleanu. Suprafața de teren este situată pe strada Pescarilor nr. 35A. Amplasamentul, situat pe strada Pescarilor nr. 35A, zona Faleză Nord, lot nr. 7, careul 673, are următoarele vecinătăți: la nord - limită proprietate privată N.C.228653; la vest - teren C.L. Constanța - taluz; la sud - limită proprietate privată; la est - strada Pescarilor. Terenul are o suprafață de 464 mp (conform actelor) și 465 mp (conform măsurătorilor actualizate). Amplasamentul are categoria de folosință curți-construcții și este neîmprejmuit.
 
Terenul propus pentru studiu este situat în zona Faleză Nord, prezintă o amplasare favorabilă către Marea Neagră, în proximitatea plajei Trei Papuci, în imediata vecinătate a restaurantului Reyna, cu deschidere directă la strada Pescarilor, legătură cu strada Unirii, ce facilitează accesul către bulevardul Mamaia.
 
Terenurile ce au generat documentația prezentă sunt înregistrate la categoria de folosință curți-construcții și fac parte din ZRL4 - subzona locuințelor colective medii (P+3 - 4), situate în ansambluri preponderent rezidențiale, fiind admise următoarele utilizări: locuințe în proprietate privată și locuințe sociale; construcții aferente echipării tehnico-edilitare; amenajări aferente locuințelor (căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri).
 
Printre utilizările admise cu unele condiționări enumerăm: locuințele în proprietate privată pot fi de standard mediu sau ridicat; locuințele sociale nu vor depăși 20%-30% din numărul total al locuințelor dintr-o operațiune urbanistică și nu vor distona în nici o privință în raport cu locuințele în proprietate privată; se admit echipamente publice, complementare locuirii, amenajate la parterul clădirilor de locuit, cu acordul asociațiilor de proprietari; creșele și grădinițele vor avea un acces separat de cel al locatarilor și vor dispune în utilizare exclusivă de o suprafață plantată minimă de teren de 100 metri pătrați; se admite conversia locuințelor de la parter în spații comerciale exclusiv pentru produse cerute de aprovizionarea zilnică, numai la intersecții de străzi și numai în limitele unei raze de servire de 250 metri; se admit spații pentru administrarea grupurilor de peste 50 - 70 apartamente proprietate privată, eventual cu locuința administratorului / portarului angajat permanent.
 
Inițiatorul PUZ-ului, Dumitru Pufleanu, propune ridicarea unei construcții dedicate locuirii și serviciilor/ spațiilor comerciale, ce completează parcelarul din care face parte, fiind avute în vedere amenajarea spațiilor verzi la sol prin amenajare peisagistică ce ridică estetica zonei, a frontului la strada/a vederii de la nivelul plajei.
 
Odată inițiată elaborarea Planului Urbanistic Zonal, beneficiarii vor urma toți pașii necesari consultării publicului împreună cu elaboratorul documentației de PUZ și cu persoana responsabilă din cadrul administrației publice locale, conform Regulamentului de informare și consultare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism la nivelul Municipiului Constanța aprobat. Implicarea publicului va fi făcută prin postarea pe site-ul Primăriei a intenției de elaborare cu punerea la dispoziție a unui PUZ preliminar cu fotografii elocvente și toate datele necesare identificării zonei și a modificărilor propuse. Acesta va fi menținut pe site pe toată perioada de obținere avize, timp în care cei interesați vor putea transmite sugestii în ceea ce privește strategia de dezvoltare a zonei afectate. În faza ulterioară de dezbatere publică, se va amplasa pe teren un panou cu anunțul de consultare, se va posta din nou pe site anunțul de consultare, pentru o perioada de 25 de zile, și se vor notifica toți locuitorii din arealul PUZ-ului. De asemenea, se va organiza o ședință de dezbatere publică stabilită de comun acord în calendarul consultării și se va face o corespondență între cei interesați, primărie și elaboratorul documentației de urbanism. La finalul procedurii, se va întocmi raportul informării și consultării populației, act necesar în vederea aprobării PUZ-ului de către administrația locală.
 
Investiția privată propusă prin această documentație de urbanism derogatorie nu presupune categorii de costuri suplimentare ce vor cădea în sarcina autorității publice locale, întreaga sumă fiind suportată de proprietarii terenului. Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic și arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise. Astfel, prin regulamentul de urbanism aferent, administrația locală va dispune de mijlocul de analiză și decizie, în procesul de certificare și autorizare reglementat prin lege.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta documentația depusă de Dumitru Pufleanu la Primăria Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii