Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:48 25 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investitorul Dumitru Pufleanu, în așteptarea răspunsului de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța (document)

ro

16 Oct, 2019 00:00 1119 Marime text

Investitorul Dumitru Pufleanu a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța aviz de mediu pentru proiectul „Elaborare Plan urbanistic zonal - zonă Faleza Nord, delimitată de strada Pescarilor, Alee, IE 227571, IE 227574, IE 282198“.


Scopul prezentei documentații constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat în municipiul Constanța, strada Pescarilor nr.35 A, zona Faleză Nord, lot nr. 7, careul 673, NC 207233, în suprafață de 464 mp (conform
actelor) și 465 mp (conform măsurătorilor actualizate). Terenul are următoarele vecinătăți: la nord - teren C.L. Constanța; la est - teren C.L. Constanța, taluz; la sud - proprietate privată (identificată prin N.C. 225363), la vest – strada Pescarilor.


Având în vedere prevederile Legii 350 /2001, se va studia unitar și coroborat o zonă mult mai mare ce va face studiul documentației de urbanism și va fi delimitată astfel: la nord - alee, IE 227571, IE 227574, la est - IE 227574, IE 282198; la sud - teren Primăria Municipiului Constanța; la vest – strada Pescarilor.


Prin Planul urbanistic zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcțiunea amplasamentului, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea
clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei. Amplasamentul ce a generat documentația este înregistrat cu numărul cadastral 203277(număr cadastral vechi 9467) și deține o suprafață de 464 metri pătrați conform acte și 465 metri pătrați conform măsurători, așa cum sunt menționate și în fișa actului de proprietate și planul de amplasament și delimitare a corpului de proprietate.


Terenul propus pentru studiu este situat în zona Faleză Nord, prezintă o amplasare favorabilă către Marea Neagra, în proximitatea plajei 3 Papuci, în imediata vecinătate a restaurantului Reyna, cu deschidere directă la str. Pescarilor, legătură cu strada Unirii, ce facilitează accesul către bd. Mamaia. Terenul ce a generat documentația actuală de tip PUZ, situat în intravilanul Municipiului Constanța, pe strada Pescarilor, nr. 35A, zona Faleză Nord, identificat prin număr cadastral 207233 (număr cadastral anterior 9467), reprezintă proprietatea privată a lui Pufleanu Dumitru, conform contractului de vânzare-cumpărare.Amplasamentul studiat face parte din intravilanul municipiului Constanța, conform Planului Urbanistic General al Municipiului Constanța, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 653 din 24.11.1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin H.C.L. nr.429 din 31.10.2018.


Terenul ce a generat prezenta documentație este înregistrat la categoria de folosință curți-construcții și face parte din subzona de reglementare ZRL4 – subzona locuințelor colective medii (P+3-4) situate în ansambluri preponderent rezidențiale.


Conform adresei nr. R/198960 din 27.11.2018, emisă de Primăria Municipiului Constanța, se admit următoarele utilizări: locuințe în proprietate privată și locuințe sociale; construcții aferente echipării tehnico-edilitare; amenajări aferente locuințelor: căi de acces carosabile și pietonale private, parcaje, garaje, spații plantate, locuri de joacă pentru copii, amenajări de sport pentru tineret, împrejmuiri.


Inițiatorul PUZ-ului, Dumitru Pufleanu, propune ridicarea unei construcții dedicate locuirii și serviciilor/spațiilor comerciale, ce completează parcelarul din care face parte, fiind avute în vedere amenajarea spațiilor verzi la sol prin amenajare peisagistică ce ridică estetica zonei, a frontului la stradă/a vederii de la nivelul plajei.


În secțiunea „Documente“ puteți consulta documentația depusă la APM Constanța.


Citește și:


PUZ-ul inițiat de Dumitru Pufleanu pentru un teren situat pe strada Pescarilor din Constanța, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism (document)

Dumitru Pufleanu așteaptă răspuns de la APM Constanța pentru un PUZ care vizează zona Faleză Nord (document)

Dezbatere publică privind PUZ-ul inițiat de Dumitru Pufleanu pentru strada Pescarilor. Constănțenii pot înainta sugestii și observații

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii