Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL, citată să achite un onorariu impresionant pentru expertizarea unui teren pe care îl revendică drept faleză! Judecătorii au rămas în pronunțare

ro

10 May, 2023 00:00 1752 Marime text
  • Onorariul expertului a fost stabilit de judecătorii Tribunalului Constanța, Secția I Civilă, instanță care analizează acțiunea în revendicare formulată de ANAR-ABADL.
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 17704/212/2020, cauză în care, în luna martie 2023, instanța a încuviințat cererea de majorare a onorariului de expertiză formulată de expertul desemnat în proces, hotărând să suplimenteze suma cu 18.478 de lei.
Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral este așteptată să achite un onorariu de expertiză de aproape 40.000 de lei într-unul dintre dosarele în care revendică sute de metri pătrați de teren drept faleza litoralului românesc!
 
Onorariul expertului a fost stabilit de judecătorii Tribunalului Constanța, Secția I Civilă, instanță care analizează acțiunea în revendicare formulată de ANAR-ABADL.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 17704/212/2020, cauză în care, în luna martie 2023, instanța a încuviințat cererea de majorare a onorariului de expertiză formulată de expertul desemnat în proces, hotărând să suplimenteze suma cu 18.478 de lei.
 
Astfel, conform Încheierii din 15 martie 2023, instanța „majorează onorariul cu suma de 18478 lei. Stabilește, pentru expertiza efectuată, onorariu definitiv la suma de 38.478 lei. Se citează reclamanta (nr., ANAR-ABADL), cu solicitarea de a face dovada achitării diferenței de onorariu expert (...) în cuantum de 18.478 lei, sub sancțiunea suspendării cauzei și de a atașa dovada la dosar“.
 
„Restituirea falezei litoralului românesc“
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în acest proces Apele Române au solicitat „restituirea imobilului teren – faleza litoralului românesc, în suprafață de 465 mp, situat în municipiul Constanța (...), județul Constanța“, potrivit Hotărârii nr. 810/2021 a Judecătoriei Constanța, citată pe www.rolii.ro.
 
Suprafața este situată în cartierul Faleză Nord, iar acțiunea este promovată în contradictoriu cu Dumitru și Mariana Pufleanu și Statul Român prin Ministerul Finanțelor.
 
De la bun început, Statul Român a precizat, și în acest proces, că solicită admiterea acțiunii formulate de Administrația Națioanlă Apele Române, prin ABADL.
 
Înregistrat inițial la Judecătoria Constanța, dosarul a fost declinat la Tribunal.
 
Acum, Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare în dosar, anunțând că decizia va fi luată la data de 19 mai 2023.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, ea va putea fi atacată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Sesizare fără precedent, la Curtea Constituțională, în legătură cu Faleza Mării Negre și terenurile din Constanța! În ce stadiu se află dosarul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii