Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 26 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de Basarab Popa, investeşte în imobiliare. Imobil de patru etaje, în Constanţa

ro

17 Sep, 2019 00:00 4757 Marime text

Pomacost SA investeşte într-un imobil de patru etaje pe bulevardul Tomis nr. 488 din municipiul Constanţa. În acest sens, firma a solicitat de la Primăria Constanţa un act de urbanism.

Pe data de 13 septembrie, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 3288, care constă în următoarele: „Construire imobil P+4 etaje locuinţe colective şi organizare de şantier“.

Pomacost SA, în datele Registrului Comerţului


Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (listă persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.

În anul fiscal 2015, societatea cu 132 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.146.168 de lei şi un profit de 360.992 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 130 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 5.842.004 lei şi un profit de 61.383 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 este următoarea: 118 salariaţi, o cifră de afaceri de 5.584.739 de lei şi o pierdere de 274.477 de lei.

Se va vota schimbarea numelui societăţii


Administratorul unic al Pomacost SA, în temeiul Legii nr. 31/1990, republicată şi modificată, şi în baza actului constitutiv, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru data de 23.09.2019, ora 10.00, la sediul societăţii. În cazul neîntrunirii cvorumului prevăzut de Legea nr.31/1990, se reconvoacă Adunarea Generala Extraordinară Acţionarilor pentru data de 30.09.2019, în acelaşi Ioc, la aceeaşi oră şi cu aceeaşi ordine de zi.

Potrivit anunţului, pe ordinea de zi se regăsesc următoarele puncte: convertirea acţiunilor societăţii din acţiuni la purtător în acţiuni nominative şi tipărirea acestora; schimbarea denumirii societăţii în Garden Shop Services SA, dar şi prelungirea mandatului administratorului Leca Alexandru Pimen pentru o perioada de 4 ani.

Reamintim că în Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Pomacost SA din data de 5.04.2019. La acea şedinţă, acţionarii societăţii Pomacost SA au aprobat, printre altele, şi schimbarea denumirii societăţii, conform disponibilităţii de la Oficiul Registrului Comerţului.

Înfiinţată de vărul fostului primar Radu Mazăre


Societatea Pomacost SA a fost înfiinţată de Basarab Popa, vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. În ceea ce priveşte numele societăţii Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. De menţionat că, de-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte, în valoare de zeci de milioane de euro, cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Citeşte şi:
 
Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de defunctul Basarab Popa, îşi schimbă numele

Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie

Primăria Constanţa continuă „finanţarea“ Pomacost. Un nou contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci
 
Pomacost, contract pentru toaletarea copacilor în centrul Constanţei, pe marile bulevarde şi în Mamaia (document)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii