Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a atribuit fostei Pomacost SA un contract de 3.5 milioane de euro pentru serviciul de tăiere, toaletare și corecție arbori pentru zona I din municipiu (DOCUMENT)

ro

03 Mar, 2024 17:00 1114 Marime text
  • Primăria Constanța a atribuit către Pomacost SA, actualul Garden Shop Services SA Lot I din contractul de servicii de tăiere a arborilor din municipiu pentru Zonele I și II
  • Potrivit contractului Lot 1-Zona I cuprinde vestul municipiului Constanţa delimitat de bulevardul I.C.Brătianu (zona din dreapta cuprinsă între Centrul Comercial Kaufland – pod butelii), strada Dezrobirii (pod Butelii – City Mall), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (între Casa de Cultură şi City Mall), bulevardul 1 Decembrie 1918 (între Kaufland şi Casa de Cultură); centrul municipiului Constanţa încadrat de bulevardele: I.C.Brătianu – străpungere, bulevardul Ferdinand, bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Soveja (City Mall - Delfinariu) şi bulevardul Mamaia până la pod Pescărie, inclusiv Parcul Tăbăcărie dar și staţiunea Mamaia
  • Valoarea totală a contractului pentru lotul I care a fost atribuit este de 17.098.403.27 lei fără TVA, aproximativ 3.5 milioane de euro
  • Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) a fost înființată în anul 2001 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Tomis nr. 488, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de întreținere peisagistică
  • Acționari sunt Laurențiu Bălănescu, Mihai Popa și Florentina Popa iar Lucia Maria Pera este administratorul societății
  • Potrivit www.termene.ro, compania figurează cu 130 de contracte din achiziții publice
  • În 2022, firma a declarat 136 de angajați profit de 4.359.753 lei și o cifra de afaceri de 18.608.897 lei.
  • Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 141.10%
 
 
 
Primăria Constanța a atribuit către Pomacost SA, actualul Garden Shop Services SA Lot I din contractul de servicii de tăiere a arborilor din municipiu pentru Zonele I și II.

Potrivit contractului Lot 1-Zona I cuprinde vestul municipiului Constanţa delimitat de bulevardul I.C.Brătianu (zona din dreapta cuprinsă între Centrul Comercial Kaufland – pod butelii), strada Dezrobirii (pod Butelii – City Mall), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (între Casa de Cultură şi City Mall), bulevardul 1 Decembrie 1918 (între Kaufland şi Casa de Cultură); centrul municipiului Constanţa încadrat de bulevardele: I.C.Brătianu – străpungere, bulevardul Ferdinand, bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, strada Soveja (City Mall - Delfinariu) şi bulevardul Mamaia până la pod Pescărie, inclusiv Parcul Tăbăcărie dar și staţiunea Mamaia.

Valoarea totală a contractului pentru lotul I care a fost atribuit este de 17.098.403.27 lei fără TVA, aproximativ 3.5 milioane de euro.

Menționăm că estimarea inițială fără TVA a contractului a fost de 19.001.672,72 lei. 

Lot 2 – Zona II care cuprinde: cartierele Palazu Mare, Palas, Medeea, Cet, Viile Noi, KM 4-5, Poarta 6, Zona Abator până la Gară CFR; peninsula între Gară CFR- bulevardul Ferdinand, Cazino Constanţa; cartier Tomis III blocuri; sudul municipiului Constanţa delimitat de bulevardul Ferdinand (stânga şi dreapta), I.C.Brătianu – străpungere, bulevardul I.C.Brătianu (stânga şi dreapta), stema municipiului Constanţa; vestul municipiului Constanţa delimitat de I.C.Brătianu (zona Pod Butelii – bulevardul Aurel Vlaicu), bulevardul Aurel Vlaicu (între I.C.Brătianu şi Hotel Oxford), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (hotel Oxford şi City Mall Constanţa) şi strada Soveja (între Pod Butelii şi City Mall Constanţa) nu a fost atribuit deocamdată.
 
Despre Pomacost SA, actuala Garden Shop Services SA
 
Garden Shop Services SA (fosta Pomacost SA) a fost înființată în anul 2001 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Tomis nr. 488, obiectul de activitiate fiind reprezentat de lucrări de întreținere peisagistică.
 
Acționari sunt Laurențiu Bălănescu (80%), Mihai Popa (10%) și Florentina Popa (10%) iar Lucia Maria Pera este administratorul societății.
Potrivit www.termene.ro, compania figurează cu 130 de contracte din achiziții publice.
 
În 2022, firma a declarat 136 de angajați profit de 4.359.753 lei și o cifra de afaceri de 18.608.897 lei.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 141.10%.

În 2021, firma a declarat 70 de angajați (față de 106 în 2020), profit peste 1,04 milioane de lei (în 2020, firma a avut peste 360.000 de lei pierderi) și cifra de afaceri a depășit 7,71 de milioane de lei (peste 7,15 milioane în 2020).
 
Ca o paranteză, amintim aici că, la începutul anului 2021, compania Garden Shop Services SA (fostă Pomacost) a decis rezilierea contractului încheiat încă din 2001 cu Primăria Constanța pentru spațiile verzi din oraș.
 
După schimbarea acționarului majoritar al companiei (Laurențiu Bălănescu a preluat acțiunile pe care le deținea compania Aterina Global), în luna iulie 2021, contractul cu municipalitatea a fost reluat printr-o tranzacției extrajudiciară care a fost verificată și de procurorii DNA care au clasat dosarul la începutul acestui an.

DNA s-a sesizat din oficiu în aprilie 2022 cu privire la faptul că, în intervalul septembrie – noiembrie 2021, reprezentanții Primăriei Constanța ar fi dispus plăți ilegale către societatea comercială care deruleaza servicii de întreținere a spațiilor verzi din municipiu Constanța, fără derularea unei proceduri de achiziție publică.

În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Președintele ANPC, Horia Constantinescu despre clasarea dosarului „Garden Shop", în care a fost cercetat alături de primarul Chițac!

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii