Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:28 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost, firma de casă a lui Mazăre, fondată de defunctul Basarab Popa, îşi schimbă numele

ro

24 Aug, 2019 00:00 1661 Marime text
Administratorul unic al Pomacost SA, în temeiul Legii nr. 31/1990, republicată şi modificată, şi în baza actului constitutiv, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru data de 23.09.2019, ora 10.00, la sediul societăţii. În cazul neîntrunirii cvorumului prevăzut de Legea nr.31/1990, se reconvoacă Adunarea Generala Extraordinară Acţionarilor pentru data de 30.09.2019, în acelaşi Ioc, la aceeaşi oră şi cu aceeaşi ordine de zi.
 
Potrivit anunţului, pe ordinea de zi se regăsesc următoarele puncte: convertirea acţiunilor societăţii din acţiuni la purtător în acţiuni nominative şi tipărirea acestora; schimbarea denumirii societăţii în Garden Shop Services SA, dar şi prelungirea mandatului administratorului Leca Alexandru Pimen pentru o perioada de 4 ani. Reamintim că în Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Pomacost SA din data de 5.04.2019. La acea şedinţă, acţionarii societăţii Pomacost SA au aprobat, printre altele, şi schimbarea denumirii societăţii, conform disponibilităţii de la Oficiul Registrului Comerţului.
 

Înfiinţată de vărul fostului primar Radu Mazăre

 
Societatea Pomacost SA a fost înfiinţată de Basarab Popa, vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. În ceea ce priveşte numele societăţii Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky. De menţionat că, de-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte, în valoare de zeci de milioane de euro, cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Oare prin schimbarea denumirii societăţii, acţionarii urmăresc să de delimiteze de tripleta Mazăre-Constantinescu-Strutinsky?
 

Pomacost SA, în datele Registrului Comerţului

 
Potrivit Registrului Comerţului, firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (listă persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 132 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.146.168 de lei şi un profit de 360.992 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 130 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 5.842.004 lei şi un profit de 61.383 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 este următoarea: 118 salariaţi, o cifră de afaceri de 5.584.739 de lei şi o pierdere de 274.477 de lei.
 
Citeşte şi:
 
Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie
 
Primăria Constanţa continuă „finanţarea“ Pomacost. Un nou contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci
 
Pomacost, contract pentru toaletarea copacilor în centrul Constanţei, pe marile bulevarde şi în Mamaia (document)
 
Fondată de defunctul Basarab Popa, vărul lui Mazăre Pomacost SA îşi adună acţionarii în AGOA
 
Învinuit în Dosarul Retrocedărilor Cine a fost Basarab Popa şi ce rol a avut în afacerile Pomacost şi Aqualand

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii