Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu

ro

05 May, 2022 18:13 2895 Marime text
 
 
  •  A fost audiat șeful ANPC  la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța, reluat anul trecut de Primăria Constanța, după schimbarea acționariatului la fosta societate Pomacost SA?
  • Horia Constantinescu a evitat un răspuns tranșant dar a precizat aceste informații le putem solicita și primi de la cei care se ocupă de investigație
  • Șeful ANPC a precizat că există încă pe pagina sa de Facebook fotografii cu echipamentele pe care le-a adus pentru a scăpa de invazia de căpușe și de șerpi din parcul Tăbăcărie
 
Președintele ANPC, Horia Constantinescu a avut o intervenție prin Skype la ZIUA LIVE în care a vorbit despre cum Autoritatea pentru Protecția Consumatorului va gestiona sezonul estival.

Și pentru că problemele municipiului Constanța sunt multe iar rezolvarea lor trenează, inclusiv cele legate de îngrijirea spațiilor verzi, l-am întrebat pe șeful ANPC dacă a fost audiat și el la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța, reluat anul trecut de Primăria Constanța, după schimbarea acționariatului la fosta societate Pomacost SA.

Horia Constantinescu a evitat un răspuns tranșant dar a precizat următoarele: „Sunt convins că aceste informații le puteți primi de la cei care se ocupă de investigație. Cu siguranță la momentul în care au fost luate acele decizii erau date de situații total reprobabile, eram într-o situație în care orice ar fi luat aceeași decizie. Mi-aduc aminte ce eforturi s-au făcut atunci, există încă pe pagina mea de Facebook fotografii cu echipamentele pe care le-am adus pentru a scăpa de invazia de căpușe și de șerpi din parcul Tăbăcărie. Cu siguranță la momentul la care lucrurile vor trebui explicate pe larg, o voi face pentru că le consider și acum ca și atunci, oportune”, a spus șeful ANPC, Horia Constantinescu.


Horia Constantinescu, fost director general delegat al Direcției Gestionare Servicii Publice din Primăria Constanța declara în august 2021 în exclusivitate la ZIUA LIVE (vezi secțiunea „citește și”) că municipalitatea a reluat contractul privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă.


„Ulterior denunțării contractului de către societate, am primit o hârtie din partea noului acționariat, prin care eram informați că decizia denunțării unitaterale s-a făcut fără o decizie a Consiliului de Administrație al societății, practic fără mandat din partea acționarului majoritar.
În acest moment, suntem în faza de redactare a caietului de sarcini pentru organizarea licitației privind gestionarea spațiilor verzi în tot municipiul Constanța.

Vreau să precizez că multe dintre operațiunile necesare nu erau prinse în contractul din 2001.

Pentru a putea avea totuși siguranță vizavi de vegetația din oraș, toți factorii de decizie din primărie, am luat hotărârea să reemitem ordine de lucru, pentru Garden Shop Services, doar până la finalizarea caietelor de sarcini pentru licitația care va începe foarte curând. Serviciile sunt prestate la aceleași prețuri din contractul încheiat în 2001 și vor fi decontate doar după o verificare a calității serviciilor prestate”, declara la acea vreme Constantinescu.

„Decizia ar fi fost luată de departamentul Juridic, avocații care acordă asistență Primăriei”, mai spunea în același interviu Constantinescu.
Întrebat la acel moment, dacă din punctul său de vedere, contractul cu dintre primăria Constanța și Garden Shop Services este nul, iar viitorul control al Curții de Conturi, ar putea imputa eventualele plăți factorilor decidenți în reluarea acestui contract, Constantinescu spunea că : „Din punctul meu de vedere al meu, contractul NU este nul și sunt dispus să suport eventuale repercusiuni, dar haideți să vedem dacă va fi cazul”.


Vă reamintim, luna trecută, primarul municipiului Constanța Vergil Chiţac a fost chemat la sediul DNA Constanța.

Informația a fost confirmată de surse judiciare, însă Primăria a refuzat să confirme sau să infirme audierea edilului.

Vizita lui Chițac la DNA  a avut legătură cu reluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost, după schimbarea acționariatului acesteia din urmă.

În altă ordine de idei, amintim că în luna decembrie 2021, pe precis la 27 decembrie 2021, procurorii anticorupție din Constanța au efectuat percheziții în cadrul instituției de la malul mării.


Citește și: 

Responsabilii din Primăria Constanța care au decis reluarea contractului privind gestionarea spațiilor verzi cu Garden Shop Services, fosta Pomacost SA

 

Surse Primarul Vergil Chiţac, chemat la DNA Constanța



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii