Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost, firma de casă a fostului primar Mazăre, vrea să-şi schimbe numele. Decizia, luată de acţionari în luna aprilie

ro

19 Jun, 2019 00:00 2468 Marime text
În Monitorul Oficial al României a fost publicată decizia Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor societăţii Pomacost SA din data de 5.04.2019. La şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, care a avut loc la data de 5.04.2019, la sediul societăţii Pomacost SA, prezenţa a fost de 100%, condiţia de validare cerută de lege fiind îndeplinită.
 
Acţionarii societăţii Pomacost SA au aprobat bilanţul contabil pentru anul 2018, contul de profit şi pierderi şi au dispus depunerea acestuia la organele teritoriale. Pimen Alexandru Leca, în calitate de administrator unic al societăţii, a fost împuternicit să semneze bilanţul contabil pe anul 2018. De asemenea, acţionarii au aprobat ca, în funcţie de disponibilităţile societăţii, să repartizeze pe dividende profitul rămas nerepartizat, mandatându-l pe Pimen Alexandru Leca să efectueze formalităţile legale îndeplinirii acestei hotărâri şi plata prin numerar sau virament bancar.
 
Alte decizii se referă la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2019, dar şi la schimbarea denumirii societăţii, conform disponibilităţii de la Oficiul Registrului Comerţului.
 
Urmare a expirării mandatelor cenzorilor, se revocă vechea comisie de cenzori şi se aprobă numirea în funcţia de cenzori ai societăţii, pe o perioadă de 3 ani, după cum urmează: Voicu Liliana, Cojocaru Iosif Alina Irina, Damian Gabriela. Acţionarii au mai aprobat numirea în funcţia de cenzor supleant pe o perioadă de trei ani a Madălinei Laura Radu.
 
Pe ordinea de zi s-a mai regăsit şi aprobarea indemnizaţiei cenzorilor - preşedinte şi membri, după cum urmează: preşedintele comisiei de cenzori - suma netă de 900 lei anual; cenzorii membri - suma netă de 540 lei anual. Acţionarii au mai aprobat numirea persoanelor care vor avea dreptul de semnătură în bancă cu obligaţia ca documentele bancare să poarte ambele semnături, după cum urmează: Leca Alexandru Pimen şi Bîsceanu Mădălina.
 

Pomacost SA, în datele Registrului Comerţului

 
Firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (listă persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.
 
În anul fiscal 2015, societatea cu 132 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 6.146.168 de lei şi un profit de 360.992 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 130 de salariaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 5.842.004 lei şi un profit de 61.383 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 este următoarea: 118 salariaţi, o cifră de afaceri de 5.584.739 de lei şi o pierdere de 274.477 de lei.
 
Societatea a fost înfiinţată de Basarab Popa, vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. De menţionat că, de-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte, în valoare de zeci de milioane de euro, cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria şi Consiliul Local Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 

Citeşte şi:
 
Primăria Constanţa continuă „finanţarea“ Pomacost. Un nou contract de milioane de lei pentru tăieri şi toaletări de copaci
 
Pomacost, contract pentru toaletarea copacilor în centrul Constanţei, pe marile bulevarde şi în Mamaia (document)
 
Acţionarii Pomacost SA decid aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019, dar şi prelungirea mandatelor cenzorilor
 
Pomacost SA, firma de casă a fostului primar Mazăre, s-a retras din calitatea de asociat al Vicomimpex SRL

Un nou contract pentru Pomacost SA de la Primăria Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii