Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pomacost, contract pentru toaletarea copacilor în centrul Constanţei, pe marile bulevarde şi în Mamaia (document)

ro

13 Apr, 2019 00:00 3503 Marime text
Luna trecută, municipalitatea a parafat o nouă înţelegere cu societatea Pomacost SA, în cadrul acordului-cadru pentru prestări de servicii privind tăierea sau toaletarea arborilor în caz de forţă majoră.

Potrivit contractului 65428/28.03.2019, se consideră caz de forţă majoră: arborii înclinaţi indiferent de starea de vegetaţie; arborii uscaţi care prezintă risc iminent de prăbuşire; arborii cu trunchiul rupt total sau parţial; arborii dezrădăcinaţi care prezintă risc iminent de prăbuşire; arborii ale căror ramuri prezintă un risc de desprindere de arbore şi pun în pericol traficul auto şi/sau pietonal; arborii ale căror ramuri afectează reţelele tehnico-edilitare sau îngreunează vizibilitatea în trafic a indicatoarelor rutiere, semafoarelor.

Serviciul de tăiere/toaletare arbori se va desfăşura pe terenurile aparţinând domeniului public şi privat al municipiul Constanta, numai în caz de forţă majoră. Prestatorul se obligă să presteze serviciul de tăiere, toaletare şi tăiere de corecţie arbori pentru lotul I - zona I din municipiul Constanţa, în conformitate cu obligaţiile asumate prin prezentul contract subsecvent conform cerinţelor din caietul de sarcini. Lotul I - zona I pe care se prestează serviciul de taiere, toaletare şi taiere de corecţie arbori este cea precizată în caietul de sarcini şi cuprinde - vestul municipiului Constanţa, delimitat de I.C. Brătianu (zona din dreapta cuprinsă între centrul comercial Kaufland - Pod Butelii), str. Dezrobirii (Pod Butelii - City Mall), bd. AI.Lăpuşneanu (între Casa de Cultură şi City Mall), bd.1 Decembrie (între Kaufland şi Casa de Cultură); centrul municipiului Constanţa, încadrat între bulevardele I.C. Brătianu - străpungere, bd. Ferdinand, bd. 1 Decembrie, bd. Lăpuşneanu, str. Soveja (City Mall - Delfinariu) şi bd. Mamaia până la Pod Pescărie plus Parc Tabăcărie şi staţiunea Mamaia.
 
În cadrul acordului-cadru, Primăria Constanţa va plăti prestatorului 1.696.295,75 lei fără TVA conform ofertei financiare. În contract (vezi secţiunea „Documente”) se menţionează că tariful pe fiecare tip de operaţiune include transportul lemnului şi al resturilor vegetate rezultate la locaţii indicate de beneficiar, pe distanţa medie de 10 km în interiorul localităţii.
 

Pomacost SA are încă noroc de contracte din bani publici  


Firma a luat fiinţă în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 500.000 de lei, integral vărsat, este compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 lei. Firma este deţinută de Acţionari Listă (listă persoane fizice). Persoane împuternicite sunt: Bîsceanu Mădălina - director economic, Leca Alexandru Pimen - administrator. Cenzori în firmă sunt: Voicu Liliana, Iosif Alina-Irina, Damian Gabriela, Radu Mădălina Laura. Pomacost SA se ocupă de activităţi de întreţinere peisagistică.
Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 118 salariaţi, cifră de 5.584.739 de lei şi o pierdere de 274.477 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Citeşte şi:
 
Sport Turism SRL contestă în instanţă o licitaţie A câştigat timp de 16 ani, zeci de milioane de euro din bani publici pentru toaletarea spaţiilor verzi

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 13 Apr, 2019 09:16 De trei ani va semnalez necesitatea toaletarii pomilor pe str,Ctin Bratescu, de la Mihai Viteazu spre Piata Grivitei. Cu toate ca exista aprobarea primariei ,de trei ani ,nu se intreprinde nimic.L-au dat si pe Ceornat afara,acum cine a venit in loc, ii mai trebuie vreo trei ani sa se acomodeze cu problemele.In general,tot ce semnalezi .ca cetatean,la Primarie, ramine nerezolvat.