Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paraschiva Barbu, beneficiar Afacerile familiei Antonellei Marinescu au funcţionat la limita legii?

ro

26 May, 2016 00:00 5529 Marime text
 

Un local din Piaţa Ovidiu pare că a funcţionat până acum fără a avea toate actele în regulă. Spunem asta dacă ne luăm după unul dintre cele mai recente certificate de urbanism eliberate de Primăria Constanţa prin care s-a obţinut modificarea Autorizaţiei de Construire nr. 522/01.04.2010 privind amenajarea unei terase pentru servicii de alimentație publică.
 
Mai exact, modificarea constă în închidere terasă acoperită, construcție cu caracter provizoriu cu durată de existență limitată până la maximum zece ani, după care se va aduce terenul la starea inițială şi se va intra în legalitate. Adresa pentru care s-a obţinut certificatul de urbanism este Piaţa Ovidiu nr. 2C, fosta stradă Petru Rareş nr. 2c. Beneficiarul autorizaţiei este Paraschiva Barbu. La fel o cheamă şi pe mama fostului consul general al României la Toronto, Antonella Marinescu.
 
Potrivit declaraţiei date cotidianului ZIUA de Constanţa, familia sa deţine spaţii comerciale în Piaţa Ovidiu. Aceasta a mai spus că mama sa, Paraschiva Barbu, deţine un spaţiu comercial în Piaţa Ovidiu nr. 4. Facem menţiunea că am încercat să obţinem un răspuns oficial de la fostul consul al României, Antonella Marinescu, pe care am întrebat-o prin intermediul unui SMS dacă beneficiarul certificatului de urbanism este mama sa şi care este terasa la care se face referire. Până la ora închiderii ediţiei, aceasta nu a răspuns întrebărilor noastre. Dacă o va face, răspunsul său va fi publicat ulterior. 
 

Citeşte şi UPDATE: Antonella Marinescu, fostul consul al României la Toronto, a „intervenit“ la Primăria Constanța pentru SC AMĂRUII SRL

Paraschiva Barbu, mama fostului consul general al României la Toronto, este bună prietenă cu o altă mamă celebră, cea a fostului primar, Radu Mazăre. Paraschiva Barbu apare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, în care sunt cercetaţi Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi alte persoane cunoscute, drept presupusă interpusă cumpărătoare de terenuri. Numele Paraschivei Barbu este destul de des întâlnit în rechizitorul întocmit de procurorii DNA în cauza retrocedărilor. Printre presupuşii interpuşi cumpărători de terenuri care apar în Dosarul Retrocedărilor îi regăsim pe: Paraschiva Barbu, Alexandru Octavian Şerban şi Basarab Popa, prin firmele sale Pomacost SA şi Aqualand SA, la care era acţionar, aceştia fiind coinculpaţi în dosar pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie.

„Modul de operare A”

Oamenii legii au identificat mai multe moduri de operare în această speţă. În primul dintre acestea, denumit „modul de operare A”, sunt implicaţi, printre alţii, Paraschiva Barbu, Radu Mazăre şi Nicuşor Daniel Constantinescu. În fapt, este povestea averii familiei Cocăneanu, revendicată în baza Legii 10/2001.

Citeşte şi Romanul-fluviu al terenurilor Constanţei: Paraschiva Barbu - interpusa cumpărătoare de retrocedări

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii