Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:07 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă investiţie se va construi în cartierul Km 5! Cum va arăta blocul de apartamente

ro

01 Oct, 2016 00:00 2833 Marime text
Un nou bloc de locuinţe va fi ridicat în Constanţa, în cartierul Km 5, după ce constructorul, SC Şoimul SRL, a depus un memoriu în vederea obţinerii acordului de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Clădirea de P+4E - locuinţe colective va fi construită pe strada Prelungirea Sg. N. Grindeanu, în zona Km 5, lot 3, nr. cadastral 244305.
 

Terenul pentru care se solicită construirea are suprafaţa totală de 300 mp, este deţinut în proprietate de solicitant şi este trecut la categoria de folosinţă curţi-construcţii, nu este împrejmuit şi dispune de acces la toate reţelele de utilităţi. Amplasamentul are dimensiunile generale cca 15 x 30 m şi se învecinează la nord-est cu strada Prel. Sg. N Grindeanu, iar la sud-est, sud-vest şi nord-vest, cu proprietăţi private. Pe acest lot se va amenaja un imobil de locuinţe colective având suprafaţa construită de 200 mp (proiecţie).
 
Conform proiectului, construcţia va avea opt apartamente cu trei camere, la nivelele supraterane de peste parter, parcare (zece locuri) în interiorul lotului - nouă cu acces din aleea interioară şi unul cu acces direct din strada Prelungirea N. Grindeanu - şi casa scării, în cadrul parterului. Construcţia va funcţiona cu caracter permanent şi se va alipi pe limita sud-estică de proprietate. Organizarea de şantier se va amenaja în interiorul lotului propriu, în suprafaţă de 300 mp, se arată în proiect.
 
Potrivit memoriului, suprafaţa construită va ocupa 200 mp, respectiv 66,7% din teren, suprafaţa desfăşurată a clădirii va avea 1.000 mp, cu o suprafaţă utilă de 679,72 mp, iar suprafaţa verde va ocupa 152 mp. Clădirea va avea fundaţii de beton armat, cadre de stâlpi, grinzi din beton armat şi plăci din acelaşi material de construcţie. Investiţia va fi realizată pe persoană juridică, societatea având ca obiectiv construirea a opt apartamente cu spaţii pentru parcare aferente. Constructorul îşi justifică necesitatea proiectului spunând că investiţia este oportună datorită cererii de piaţă privind locuinţele noi, cu standard calitativ corespunzător normelor în vigoare.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Şoimul SRL funcţionează din 1991 în Constanţa, pe strada Breaza nr. 12. Capitalul social al firmei este de 19.200 de lei, integral vărsat în 1.920 de părţi sociale. Asociat în firmă este Ion Cătălin Pănculescu, care are şi funcţia de administrator. Potrivit codificării, activitatea principală a societăţii este „fabricarea de uşi şi ferestre din metal”.
 
Pe 3 mai 2016, SC Șoimul SRL, prin Ion Pănculescu, a obţinut Certificatul de urbanism numărul 1559, pentru construirea unui imobil P+4E pe adresa Prelungirea Sg. N. Grindeanu, în zona Km 5, lot 3, nr. cadastral 244305, Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii