Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:07 20 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări la City Park Mall? Ce act a obţinut NEPI Five Property Development de la Primăria Constanţa

ro

06 Oct, 2016 00:00 4476 Marime text


NEPI Five Property Development SRL a decis să aducă noi modificări la mallul din parcul Tăbăcărie. Pe noua clădire a City Park Mall din Constanţa vor fi amplasate panouri publicitare, firme luminoase şi un ecran video.
 
În acest sens, Everest Investiţii şi Consultanţă SA a solicitat şi a obţinut de la Primăria Constanţa, pe data de 4 octombrie, Autorizaţia de construire nr. 1522 pentru NEPI Five Property Development. Actul emis de autoritatea publică locală permite amplasarea panourilor publicitare, a firmelor luminoase şi a ecranului video pe clădirea existentă și extinderea City Mall. De asemenea, în incinta spaţiului comercial vor fi amplasate două totemuri publicitare.
 
Reamintim că, anul acesta, pe 26 mai, Everest Investiţii şi Consultanţă SA a obţinut de la Primăria Constanţa Autorizaţia de construire nr. 1004 pentru NEPI Five Property Development SRL. Actul emis de municipalitate constă în „Modificare AC nr. 357/04.03.2015 «Extindere imobil existent S+P+1E+Etaj tehnic complex comercial cu corp 2S+P+1E parţial şi terasă pentru parcaj şi organizare de şantier. Investiţie realizată de SC NEPI Five Property Development SRL, conform contractului privind acordarea unor drepturi de superficie şi transferul drepturilor de construire şi dezvoltare» prin modificări structurale, recompartimentări interioare, realizare curte service“, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C.
 
Aşa cum reiese din informaţiile furnizate de Registrul Comerţului, NEPI Five Property Development SRL a fost înmatriculată în anul 2013 şi are sediul social în Bucureşti, strada Barbu Văcărescu. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Asociaţi Persoane Juridice sunt Ne Property Cooperatief U.A., cu sediul în Olanda, 1071 DB Amsterdam, cu 99,9% din capitalul social, şi Nepi Bucharest Two SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 0,1% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Iuliu Bartha-Şteţ, născut pe 25.05.1976, în  Cluj-Napoca, Cluj, Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, Nepi Investment Management, reprezentat prin Mirela-Florenţa Covaşă, născută pe 1.05.1982, în Urziceni, Ialomiţa, Adrian Chiriac, născut pe 31.08.1986, în Bucureşti, şi Cristian-Sorin Badea, născut pe 19.07.1977, în Buzău.
 
NEPI Five Property Development SRL desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Reamintim că fondul sud-african de investiţii NEPI a achiziţionat, în luna decembrie 2013, prin intermediul NEPI Four Real Estate Solutions şi NEPI Bucharest Two, centrul comercial City Park Constanţa, cu o suprafaţă închiriabilă brută de 29.284 de metri pătraţi, de la SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL. Odată cu centrul comercial din Constanţa, cei de la NEPI au cumpărat şi proiectul de extindere. Precizăm că, în noiembrie 2014, societatea Everest Investiţii şi Consultanţă SRL îl avea ca asociat pe Triad Trading BV, cu sediul în Olanda 111 Hessenbergweg, 1101 BS, Amsterdam Zuidoost. După un timp, mallul a ajuns la NEPI Five Property Development SRL, firmă înfiinţată în anul 2013.
 
La rândul său, Everest Investiţii şi Consultanţă SRL a fost înmatriculată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti, strada Barbu Văcărescu. Firma are un capital social subscris de 90.000 de lei, integral vărsat, compus din 9.000 de părţi sociale. Societatea este controlată de NEPI Bucharest Two SRL, cu 0,01% din capitalul social, şi
NEPI Four Real Estate Solutions SRL, cu 99,99% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, sunt: Ovidiu Andrei Pop, născut pe 31.08.1977, în Câmpulung, Argeş, Iuliu Bartha-Şteţ, născut pe 25.05.1976, în Cluj-Napoca, NEPI Investment Management SRL, reprezentat prin Mirela Florenţa Covaşă, Adrian Chiriac şi Cristian Sorin Badea.

Povestea mallului din parcul Tăbăcărie

Încă din 2000, atunci când a fost făcută prima notificare privind retrocedarea terenului din parcul Tăbăcărie, pe care s-a construit mai apoi City Park Mall, şi până în ultima zi a lunii mai 2008, atunci când fostul primar, Radu Mazăre, a inaugurat cu mare fast clădirea în formă de ambarcaţiune, au curs râuri de cerneală despre ceea ce ar putea fi numită „afacerea secolului“ la Constanţa în materie de retrocedări. Povestea a început în 2000, când Consiliul Local Constanţa vota, la iniţiativa primarului Mazăre, Hotărârea 396, prin care se aproba construirea centrului comercial în parcul Tăbăcărie, pe un teren de 43.500 mp, al cărui beneficiar era Holland Development Group SA.
 
Retrocedarea terenului se regăseşte în deja celebrul dosar pe care DNA l-a instrumentat împotriva fostului şef al administraţiei publice locale, dar şi a multor altor persoane, printre care se numără şi Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea, de la Dinamo, Basarab Popa (vărul fostului edil-şef), Ramona Dospinescu, Marius şi Carmen Puşcaşi şi Mihai Ceacîreanu. Expertiza DNA spune că evaluarea s-a făcut într-un mod cu totul nejustificat, pământul fiind cotat cu trei preţuri pentru un metru pătrat: 20 de dolari, 63 de dolari şi 90 de dolari. Cu un început furtunos, mallul a ajuns, de la un plan al celor de la Holland Development Group, în portofoliul societăţii Neocity Group România, condusă de Elan (Emilian) Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi prieten declarat al lui Radu Mazăre.
 
Neocity Group România a fost înfiinţată în anul 2005 şi are sediul social în Bucureşti, strada Heliade Între Vii. Capitalul social subscris, de 999.910 lei, integral vărsat, este compus din 99.991 de părţi sociale. Asociaţi persoane juridice sunt Neocity Projects Ltd, cu sediul în Israel, Givataim, cu 0,001% din capitalul social, şi Okpara Holdings Ltd, cu 99,999% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Nimrod Ben Ami. De altfel, Ben Ami şi afacerea olandeză se află în spatele tuturor firmelor care au stat la baza City Park Mall. Vorbim aici despre City Park Project, City Park Management şi Everest Investiţii şi Consultanţă.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii