Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Undă verde de la Mediu pentru modificarea blocului ridicat de Ioana Șufană în Mamaia

ro

03 Nov, 2023 17:00 1563 Marime text
  • Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 09.11.2023.
 
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul Alexio Star Development Sun SRL și Io Star Development Sun SRL, prin Cocoș Simona.
 
Mediul a decis că nu trebuie eefctuată pocedura de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Continuare de lucrări corp C2 – imobil autorizat cu AC 666/2017 prin schimbare regim de înălțime la D+P+4E, schimbare destinație în apart-hotel, recompartimentări interioare, modificare fațade, organizare de șantier și împrejmuire teren”, propus a fi amplasat in judeţul Constanţa, orasul Năvodari, zona Mamaia Nord, str. D7, FN.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din mun. Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro. Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 09.11.2023.
 
Ioana Șufană (fostă Botezatu)
 
Alexio Project Invesments SRL, firmă înființată în București, în anul 2020, este controlată de către Ioana Șufană – 99%, având și calitate de administrator și George Șufană, care deține 1%. Societatea are ca activitate declarată cumpărarea și vânzare de bunuri imobiliare. A înregistrat pierdere în anul 2021, și nu are niciun angajat.
 
Alexio Real Estate Development SRL, firmă fondată în Constanța, în anul 2021, îi regăsim, așadar pe Șufană (fostă Botezatu) 25% asociată, cu Botezatu Mihai-Alexandru care deține 75% și funcția de administrator.
 
Alexio Star Development Sun SRL este fondată în 2018 și are sediul social în Constanța. Ioana Șufană deține 80% și calitatea de administrator, cât și stautul de reprezentant persoană juridică în firmele De toate în Construcții SRL 10%, IO Star Development Sun SRL 10 %. În 2022 a raportat 32 de salariați, o pierdere ed 650.918 lei și o cifră de afaceri de 1,88 milioane lei.Societatea este la rândul ei asociată în firmele De Toate în Construcții SRL și IO Star Development Sun SRL. Alexio Star Development Sun SRL desfășoară activitate în domeniul lucrări de construcții și este pe pierdere, chiar dacă  a declarat o cifră de afaceri de 2.480.429 lei și 45 de angajați. Societatea are două puncte de lucru, dobândite prin contracte de vânzare cumpărare, în Năvodari, Tabăra de Copii și pe Bdul. Aurel Vlaicu nr. 269.
 

Alexio Star Management SRL, este cu sediul social stabilit în Constanța, fiind fondată în anul 2020. Asociați, și aici, sunt Șufană Ioana, cu 25 % și Botezatu Mihai-Alexandru, cu 75% , iar administrator este Vlad Cristina Andreea, din Năvodari. Societatea a declarat venituri din facilități de cazare pentru vacanțe, a declarat pierdere în anul 2021, are un angajat, și șase puncte de lucru în Năvodari, Promenada 93A, respectiv cinci apartamente și recepție.

 
De Toate în Construcții SRL, cu sediul social în Eforie Sud, este fondată în 2015, cu asociați: Șufană Ioana -79 %, administrator și reprezentant persoană juridică, alături de societățile Alexio Star Development  Sun SRL și IO Star Development Sun SRL câte 10% și Șufană George, cu 1%.  Societatea deție părți sociale în firmele Alexio Star Development Sun SRL, IO Star Development Sun SRL și Legal Recovery Solutions SRL. Șufană George a înființat societatea în 2015. Societatea desfășoară activitate de lucrări construcții  și are o pierdere, care poate fi investiția imobiliară, de 3.174.281 lei, cât și 19 angajați. Punctul de lucru declarat este terenul din Năvodari, Tabăra de copii Trup 1 (DL) Lot 1/1. Societatea reclamă ANAF- Direcția Regională Antifraudă 2 în dosarul 30306/212/2022 înregistrat în luna noiembrie la Judecătoria Constanța.

 
IO Star Development Sun SRL, înființată în anul 2016, cu asociați Șufană Ioana, care este și administrator, deținând 80%, alături de societățile Alexio Star Development Sun SRL și De Toate în Construcții SRL, care dețin câte 10 %. Societatea are calitatea de asociat în Alexio Star Development Sun SRL și De Toate în Construcții SRL. IO Star Development Sun SRL are declarate trei puncte de lucru în proprietate, în Mamaia, Satul de Vacanță, respectiv Casa Teleorman obținută prin act de adjudecare, și două terenuri în zona Luna Park. Cu toate aceste societatea a declarat pierdere.
 
 
De la Botezatu la Șufană
  
Ioana Botezatu a luat o decizie importantă în anul 2016. Potrivit Monitorului Oficial al României, în anul 2016, pe 14 iunie, a fost înregistrată schimbarea de nume. „Botezatu Ioana, cu domiciliul în București, (…), născută la data de 15 iulie 1983 în comuna Topraisar, (…) solicită schimbarea numelui său de familie din Botezatu în acela de Șufană, spre a se numi Șufană Ioana”.
 
 
Casa Teleorman
 
 
În decembrie 2022, Mediul a decis că nu trebuie efectuat impactul asupra mediului pentru proiectul: „Construire Imobil Hotel P+4E-5E, organizare de șantier și împrejmuire teren”, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, Sat Vacanță, casa Teleorman, jud. Constanța.
 
Amintim că Primăria a emis certificatul de urbanism notat cu numărul 3694 din data de 13 decembrie 2021, pentru Io Star Development Sun SRL, prin care dorește să edifice un hotel P+4E-5E, amenajare parcare și organizare de șantier, în zona Sat Vacanță – Luna Park, din municipiul Constanța. Documentul are o valabilitate de 24 de luni. IO Star Development Star SRL a mai primit răspuns pozitiv de la Primăria Constanța, printr-un certificat de urbanism pentru hotelul de cinci etaje, în locul Casei Teleorman, din Satul de Vacanță, din municipiul Constanța. Prin CU 2736 din data de 13 septembie 2021, IO Star Development Star SRL va ridica un imobil P+4E-5E, organizare de șantier și împrejmuire teren.
 
În luna iunie a anului 2016, ZIUA de Constanţa scria despre organizarea licitaţiei pentru valorificarea unui bun imobil situat în Satul de Vacanţă, Casa Teleorman. Licitaţia a avut loc pe 5 iulie, la ora 12.00, în municipiul Constanţa, strada Jupiter nr. 1. Proprietarii imobilului scos la vânzare erau Gheorghe Cristian Darie, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi soţia sa, Ruxandra Luminiţa Darie.
 
 
Bunul imobil era compus din teren intravilan, în suprafaţă totală de 1.824,8 mp, conform actelor de proprietate, pe care sunt amplasate construcţiile C1 - restaurant, cu regim de înălţime parter, cu o suprafaţă construită de 408,9 mp, compus din două saloane, un separeu, un bar, o bucătărie, o cameră frigorifică, un oficiu, o spălătorie, două depozite, un hol, două grupuri sanitare şi o mansardă (şarpantă), şi construcţia C2 - carmangerie şi patiserie, cu regim de înălţime parter, având o suprafaţă construită de 87,52 mp.
 
 
Imobilul este înscris în Cartea Funciară nr. 209736 Constanţa, identificat cu nr. cadastral 16818 - teren, 16818 - C1 (restaurant), 16818 - C2 (carmangerie şi patiserie). Imobilul a fost dobândit în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 1905/03.06.2004, emis de Biroul Notarilor Publici Asociaţi Iosif Mariana, precum şi în baza contractului de dare în plată având încheierea de autentificare nr. 1039/31.05.2010, emis de BNP Ciprian Alexandrescu, proprietate a debitorilor Gheorghe Cristian Darie şi Ruxandra Luminiţa Darie.
 
 
Licitaţia a început de la 2.984.400 de lei, respectiv 75% din preţul de pornire a primei proceduri. Respectivul imobil a fost grevat de următoarele sarcini şi drepturi reale, conform Extrasului de Carte Funciară pentru informare nr. 76120/28.08.2014: ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 199.600 de euro, plus dobânzi şi comisioane aferente creditului, împreună cu interdicţia de înstrăinare, ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 320.000 de euro şi celelalte obligaţii aferente creditului, împreună cu notarea interdicţiilor de dispoziţie, grevare, transmiterea folosinţei sau modificarea imobilului, ipotecă în favoarea Volksbank România SA pentru garantarea creditului în valoare de 908.400 de euro, plus dobânzi şi comisioane aferente creditului, ipotecă în favoarea Volksbank România SA, pentru garantarea creditului în valoare de 840.000 de euro, precum şi celelalte obligaţii aferente creditului, împreună cu notarea interdicţiei de dispoziţie, grevare, ipotecă în favoarea Volksbank România SA pentru garantarea creditului în valoare de 345.000 de euro, precum şi celelalte obligaţii aferente împreună cu interdicţiile de dispoziţie, grevare; începerea urmăririi silite conform somaţiei 1363/2014 emise de BEJ Sarkis Ionică la data de 25 august 2014, în dosarul de executare silită nr. 1363/2014.

 
Panama Papers
 
Numele Ioanei Șufană îl regăsim în cunoscutul scandal international Panama Papers. Cea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români. Despre o parte dintre ei RISE Project, partener International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), a scris deja, iar afacerile altora vor ieși la lumină în săptămânile ce urmează. Pe lista Riseproject cu români care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca se numără și Ioana Șufană. Offshore-ul Alipha Global INC. a fost înființat de către avocații Mossack Fonseca în iarna lui 2013 în Insulele Virgine Britanice, iar singurul acționar este Ioana Șufană. Prin această companie constănțeanca nu mai controla nici o altă afacere din România.
 
 

PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și
Ioana Șufană modifică blocurile din Mamaia Nord. Schimbă regim de înălțime de la șapte la patru etaje

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii