Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

ro

27 Mar, 2024 17:00 647 Marime text
  • Primăria Constanța a lansat în consultare publică documentația de inițiere Plan Urbanistic Zonal, pentru careul 18, lotul  2/1 IE, identificat cu număr cadastral 248537. Inițiatori sunt Vasile Floriștean și Dragoș-Cristian Chirănescu iar elaborator este arhitect Camelia Rusu - BIA
  • Obiectivul pentru care se elaborează Planul Urbanistic Zonal este terenul dintre strada Brizei si limita estică a terenurilor identificate cu IE 248537, 248538 și 256321, în dreptul fostului sediu al fostului Colegiu Tehnic de Marină
  •  Terenul a fost dobândit în baza Legii 18/1991, în urma unui demers judiciar soluționat definitiv prin Decizia civilă nr. 2348/2022 a Curții de Apel București
  • Documentația a fost analizată și în cadrul ședinței Comisiei tehnice de Urbanism a municipalității din 20.10.2023
  • Până la data de 01.04.2024, publicul este invitat să transmită observații și propuneri necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a Planului Urbanistic Zonal

Primăria Constanța a lansat în consultare publică documentația de inițiere Plan Urbanistic Zonal, pentru careul 18, lotul  2/1 IE, identificat cu număr cadastral 248537. Inițiatori sunt Vasile Floriștean și Dragoș-Cristian Chirănescu iar elaborator este arhitect Camelia Rusu - BIA.

Obiectivul pentru care se elaborează Planul Urbanistic Zonal este terenul dintre strada Brizei si limita estică a terenurilor identificate cu IE 248537, 248538 și 256321, în dreptul fostului sediu al fostului Colegiu Tehnic de Marină.

Terenul a fost dobândit în baza Legii 18/1991, în urma unui demers judiciar soluționat definitiv prin Decizia civilă nr. 2348/2022 a Curții de Apel București.

Teritoriul care urmează să fie studiat/reglementat prin Planul Urbanistic Zonal se află în intravilanul municipiului Constanța, iar zona în care este inclus face parte din UTR 10. Incadrarea terenului in ZRV1- „Spații verzi cu acces nelimitat - parcuri, grădini publice, orășenești și de cartier, scuaruri și fâșii plantate publice” a fost anulată prin Decizia civila nr. 2348/2022, pronunțată de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a IX-a Contencios Administrativ și Fiscal, în Dosarul nr. 4358/3/2021.

Suprafața zonei studiate este de 0,54 ha în care terenul destinat căilor de acces (spre partea posterioara a lotului) reprezintă 284 mp (Lotul2/2), vegetația spontană existență ocupa 1.955 mp iar terenul care a generat PUZ are o suprafață de 3.174 mp.
 
Prezenta documentatie de urbanism își propune :
- analiza compatibilității funcțiunilor, studierea posibilității introducerii de utilizari noi ale terenurilor și impactul acestora asupra zonei;
- stabilirea noilor indicatori urbanistici pentru terenul ce face obiectul studiului;
- stabilirea regimului de aliniere obligatoriu ți a retragerilor minime necesare față de limitele lotului;
- stabilirea accesului carosabil și a accesului pietonal al terenului studiat;
- stabilirea regimului de înălțime maxim și a criteriilor ce urmează a fi îndeplinite de aspectul exterior al clădirilor.

Prin PUZ, se intenționează reglementarea acceselor, parcajelor, utilităților iar construcțiile propuse se vor racorda la rețelele de utilități existente, urmând ca toate costurile de realizare a infrastructurii necesare să fie suportate de către investitori.

Accesul auto și pietonal va fi asigurat din circulațiile publice existente în zona de studiu iar locurile de parcare necesare obiectivelor propuse vor fi asigurate în limita proprietății, fără afectarea domeniului public ori a proprietăților învecinate.

Accesul pentru aprovizionare se va face separat de cel pentru vizitatori și personal, acolo unde este cazul.

Documentația a fost analizată și în cadrul ședinței Comisiei tehnice de Urbanism a municipalității din 20.10.2023.

Documentația se află în consultare publică până la data de 01.04.2024, dată până la care publicul este invitat să transmită observații și propuneri necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare a Planului Urbanistic Zonal.

Observațiile și propunerile se transmis prin e-mail la adresa: primarie@primaria-constanta.ro, prin poștă în atenția Compatimentului Planificare Urbană sau depuse la Registratura Primăriei din cadrul Centrului de Informare Cetățeni.

În fapt, Vasile Floriștean și Dragoș-Cristian Chirănescu vor să edifice un ansamblu rezidențial de locuințe cu patru etaje, pe Bulevardul 1 Mai Vechi, în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța.

Deși de la Primărie au primit răspuns negativ, mai exact că nu pot ridica blocuri deoarece acel amplasament este spațiu verde, aceștia au depus și la Agenția pentru Protecția Mediului pentru reglementare urbanistică teren intravilan strada Brizei intersecție cu strada Pajurei, careul 18, lotul 2/1 în baza deciziei civile 2348/2022, vezi secțiunea „citește și".
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

PUZ-ul, depus la APM Constanța Doi afacereriști vor să construiască în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii