Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:32 30 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobile de până la 24 de etaje, în Constanța. Document nou pentru investiția de pe malul lacului Siutghiol

ro

07 Jun, 2021 00:00 2158 Marime text
  • 3D American Style Development SRL a obținut un nou document de urbanism de la primărie
  • Societatea va ridica un ansamblu de locuințe pe malul lacului Siutghiol din Constanța
  • Unele imobile vor ajunge până la P+15, respectiv P+24

Primăria Constanța a eliberat un document important pentru 3D American Style Development SRL pentru construirea unui ansamblu de locuințe pe malul Lacului Siutghiol din Constanța.

Prin Certificatul de Urbanism cu numărul 1822 din data de 4 iunie 2021, societatea menționată, prin Nicolița-Narcisa Popescu a obținut documentul pentru investiția imobiliară din zonă Lac Siutghiol lot 2+lot3+lot4+careul X pentru construire ansamblu imobile de locuințe colective cu regim de înălțime S+P+4 cu accente locale de P+15/P+24 cu funcții de spații comerciale și servicii la parter împreuna cu instalațiile aferente și lucrările conexe: amenajări exterioare, execuție accese carosabile și accese auto parcaje, spații verzi, racorduri și branșamente dotări edilitare (apă, canal, energie electrică, gaze, iluminat, telecom), împrejmuire și lucrări de organizare șantier în vederea executării lucrărilor de execuție propuse

Amintim că Primăria Constanța a mai emis un Certificat de Urbanism cu numărul 1463 pentru firma 3D American Style Development SRL, pentru dezmembrarea unui teren pe malul Lacului Siutghiol, în acest an.

Prin CU 1463/17.05.2021, societata va dezmembra imobilul în 18 loturi conform propunerii de dezmembrare în baza PUZ Palazu Mare III.


Certificatul din 2019

Amintim că la data de 8 aprilie 2019, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr. 1025, care constă în „Construire ansamblu mixt spaţii comerciale, servicii, locuinţe, organizare de şantier în incinta parcelei“. Investiţia se realizează în zona lacului Siutghiol, Lot 2+Lot 3+Lot 4+careul X-Lot 9.

De asemenea, Primăria Constanţa a emis, pe data de 1.08.2019, societăţii 3D American Style Development SRL un act de urbanism necesar dezmembrării unui teren în suprafaţă de 116.724 mp. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 2742, care constă în următoarele: „Dezmembrare teren în suprafaţă de 116.724 mp, în 10 loturi: lot 1 - 13.440 mp, lot 2 - 3.641 mp, lot 3 - 511 mp, lot 4 - 451 mp, lot 5 - 7.905 mp, lot 6 - 2.195 mp, lot 7 - 7.183 mp, lot 8 - 47.279 mp, lot 9 - 30457 mp, lot 10 - 3.662 mp“. Terenul are număr cadastral 213272 şi este situat în Constanţa.

Ulterior, în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal din luna iulie a.c, aleșii locali au aprobat printr-o HCLM, un protocol 3D American Style Development SRL.

Obiectul protocolului îl constituie, colaborarea dintre primărie și investitor, pentru realizarea unor căi de acces, care o dată cu finalizarea lor vor deveni căi publice și vor face parte din domeniul public al municipiului Constanța.

Mai exact, prin acest protocol, investitorul se obligă să amenajeze pe riscul și cheltuiala sa, drumurile de acces către drumul public care se află în domeniul public al orașului Ovidiu, așa cum acesta a fost configurat prin PUZ Palazu Mare III.

Totodată, prin protocol, municipiul Constanța se obligă să predea, amplasamentul pe care vor fi edificate viitoarele drumuri publice către investitor, acestea urmând să intre în domeniul public al municipiului Constanța, după recepția lucrărilor.

 
Societatea 3D American Style Development SRL în datele Registrul Comerțului
 
Înfiinţată în anul 2012, firma are sediul social în Bucureşti şi provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. 3D American Style Development SRL este controlată de Dafi Consult Invest SRL, cu 5% din capitalul social, Grinberg David Dudu, cu 35% din capitalul social, Moisoiu Anastasiu Dănuţ Nicuşor, cu 20% din capitalul social, Shoshan David, cu 40% din capitalul social. Administratorii firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, sunt: Grinberg David Dudu, Shoshan David şi Popescu Nicoliţa-Narcisa.

Dănuţ Nicuşor Anastasiu Moisoiu, fost consilier local PDL a încetat din viață, pe 29 ianuarie 2021. Până la momentul redactării materialului, conform interogării datelor din RECOM, la data de 17 mai, Dănuț Moisoiu apărea încă în calitate de acționar. Anul acesta, în iulie ar fi împlinit 68 de ani. Moisoiu a primit titlul de cetățean al municipiului Constanța, în timpul mandatului de primar al lui Radu Mazăre, după ce bifase deja trei mandate consecutive de ales local. Moisoiu are un fiu, Grigore Bogdan, şi este căsătorit cu Maria Emilia Moisoiu. Fostul politician era și un influent om de afaceri. Acesta deţine părţi sociale în SC 3D American Style Development şi în Ros Con. De asemenea, fostul consilier local era implicat în SC SCIM SA.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Primăria Constanța a eliberat un nou Certificat de Urbanism pentru 3D American Style Development SRL

APM Constanța – „Este necesară evaluarea impactului asupra mediului” a proiectului imobiliar de pe malul Lacului Siutghiol
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii