Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobil de şase etaje în zona Palazu Mare, ridicat de VDT Construct Impex SRL. Date din proiectul depus la APM Constanţa

ro

09 Feb, 2017 00:00 2995 Marime text
VDT Construct Impex SRL va ridica un imobil de şase etaje, în zona Palazu Mare. În acest sens, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil D+P+6 E locuinţe colective, parcare la demisol şi împrejmuire teren“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Reamintim că VDT Construct Impex SRL a obţinut, anul trecut, de la Primăria Constanţa, Certificatul nr. 3.870 pentru proiectul „Construire imobil D+P+6E locuinţe colective cu parcaje la demisol şi împrejmuire teren“.
 
Terenul este situat în oraşul Constanţa, în zona Palazu Mare, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Dumbrăveni (în dreptul sensului giratoriu de intrare în cartierul Palazu Mare). Suprafaţa de teren face parte din sola 5, parcela A479/13 - lot 1 şi este  proprietate a SC VDT Construct Impex SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 1263/01.04.2016. Terenul, în suprafaţă de 1.994 mp, are următoarele vecinătăţi: la sud - bulevardul Tomis (DN1A), la nord - A 479/13-lot 2 - locuinţe P şi P+1E, la est - A 479/14-lot 1 - proprietate a lui Stere Frangu - locuinţă P+1E, A 479/14 - lot 2/1 - proprietate a lui Laurenţiu Lică - locuinţă P+1E, A 479/14 - lot 2/2 - proprietate a Andreei Ilie - teren neconstruit, A 479/15 - proprietate a Cristinei Stana - teren neconstruit, la vest - străzile Dumbrăveni şi Lucian Blaga.
 
Pe amplasament se propune realizarea unui imobil cu regim de înălţime D+P+6 etaje. Clădirea va fi prevăzută cu accesuri auto dinspre strada Dumbrăveni, accesuri către parcajele dispuse la demisol şi la nivelul solului. Accesul pietonal este prevăzut din trotuarul străzii Dumbrăveni. La demisolul şi în limita proprietăţii se vor realiza 26 de locuri de parcare necesare imobilului proiectat, deservind cele 26 de apartamente propuse. Locurile de parcare vor fi realizate astfel: 12 locuri de parcare la demisol şi 16 locuri de parcare la nivelul terenului în exteriorul clădirii. De asemenea, se vor realiza spaţii verzi la nivelul terenului pe latura de est, pe zonele de nord şi sud şi vor reprezenta zone plantate cu gazon, arbuşti de talie mică. De asemenea, se vor planta cinci copaci. Suprafaţa de spaţii verzi rezultată va fi de aproximativ 924 mp, reprezentând 46% din suprafaţa terenului. Pe terenul propus se doreşte realizarea unui imobil cu 26 de apartamente: cinci garsoniere, două apartamente de două camere şi 19 apartamente de trei camere. 

Despre VDT Construct Impex SRL 

Firma VDT Construct Impex SRL a fost înmatriculată, potrivit Registrului Comerţului, în anul 2003 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Cumpenei. Capitalul social subscris, de 795.885 de lei, integral vărsat, este compus din 53.059 de părţi sociale. Asociat unic al firmei este Vasilică Ivan, născut pe 30.11.1973, în Constanţa. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. În anul 2015, societatea cu 66 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 14.938.015 lei şi un profit net de 561.266 de lei. Numele lui Vasilică Ivan apare şi în AGE General Consulting SRL şi Delta Mar Tours SRL.

Mai multe proiecte imobiliare în desfăşurare 

Societatea VDT Construct Impex SRL a demarat în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia mai multe proiecte imobiliare. Pe data de 26 octombrie, autoritatea publică locală a emis Autorizaţia de construire nr. 1627 pentru VDT Construct Impex SRL privind „Construire imobil D+P+6-9e cu apartamente de vacanţă şi parcaje la demisol şi parter“. Investiţia va fi realizată pe bulevardul Mamaia nr. 490. Actul emis de Primăria Constanţa este valabil 12 luni.
 
Reamintim că, în august 2014, municipalitatea elibera două autorizaţii de construire - nr. 1320 şi nr. 1321 - pentru beneficiarul SC VDT Construct Impex SRL. Obiectul primei autorizaţii consta în „Amenajare alee acces în zona hotelului Metropol“ din staţiunea Mamaia, iar cea de-a doua viza „Amenajare parcare în zona hotelului Metropol“. În aprilie 2015, firma a obţinut alte trei certificate de urbanism: în aprilie, pentru branşament şi alimentare cu apă şi racord canalizare a imobilului de opt nivele cu funcţiune de cazare, ridicat în staţiunea Mamaia; precum şi Certificatul de urbanism cu nr. 2057, pentru construirea unei piscine la aceeaşi adresă.
 
Nu mai puţin interesant, la sfârşitul lunii mai 2015, VDT a obţinut Certificatul de urbanism nr. 1721, pentru amenajarea unui trotuar cu pavele autoblocante pe strada Cumpenei. În martie 2014, firma depunea la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P+6-8E - cazare“, propus în staţiunea Mamaia, vizavi de Complexul Palas - Pelican.

Citeşte şi:

VDT Construct Impex SRL mai construieşte un bloc de şase etaje în Constanţa

Imobil de nouă etaje pe bulevardul Mamaia. Investiția aparține societății VDT Construct Impex

VDT Construct Impex a început construirea piscinei
Cum va arăta Vila Sophia 2, ridicată de Vasilică Ivan în stațiunea Mamaia (galerie foto)
  

Ce se mai construieşte în Mamaia
SC VDT Construct Impex SRL amenajează o parcare şi o alee de acces
 

Proiectele imobiliare ale anului 2014
Cum va arăta hotelul de opt etaje de pe malul lacului Siutghiol
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii