Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:59 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Pufleanu solicită aviz de gospodărire a apelor pentru un proiect realizat pe strada Pescarilor. Detalii

ro

11 Oct, 2018 00:00 2110 Marime text
Dumitru Pufleanu a solicitat de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral aviz de gospodărire a apelor pentru un proiect ce vizează o nouă investiţie, care va fi realizată pe strada Pescarilor nr. 35A.
 
Mai exact, este vorba despre proiectul „Elaborare plan Urbanistic Zonal pentru zona Faleză Nord, delimitată de strada Pescarilor, limită proprietate privată nr. 228653, taluz faleză, limită proprietate privată“.
 
Ca rezultat al procesului de producţie, în perioada de operare, vor rezulta ape uzate - menajeră şi pluvială -, care se vor evacua în reţeaua publică de canalizare, după ce au fost epurate. Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta ABADL.
 
Recent, investitorul Dumitru Pufleanu a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului care vizează elaborarea unui plan urbanistic zonal pentru zona Faleza Nord. Mai exact, este vorba despre „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru zona Faleză Nord, delimitat de strada Pescarilor, limită proprietate privată, număr cadastral 228653, taluz faleză, limită proprietate privată”, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Prin Planul Urbanistic Zonal se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcţiunea amplasamentului, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei. Amplasamentul ce a generat documentaţia este înregistrat cu numărul cadastral 203277 (număr cadastral vechi 9467) şi are o suprafaţă de 464 metri pătraţi conform actelor şi de 465 metri pătraţi conform măsurătorilor, aşa cum sunt menţionate şi în fişa actului de proprietate şi planul de amplasament şi delimitare a corpului de proprietate.
 
Suprafaţa zonei studiate prin PUZ este de 5.935,72 metri pătraţi / 0,59 hectare, conform ridicării topografice. Terenul propus pentru studiu este situat în zona Faleză Nord, prezintă o amplasare favorabilă către Marea Neagră, în proximitatea plajei 3 Papuci, în imediata vecinătate a restaurantului Reyna, cu deschidere directă la strada Pescarilor, legătură cu strada Unirii, ce facilitează accesul către bulevardul Mamaia.
 
Accesul auto în incinta amplasamentului ce a generat PUZ-ul se face direct din strada Pescarilor. Circulaţia pietonală se realizează pe trotuarele aferente străzilor existente. Accesurile auto şi pietonale vor fi asigurate din circulaţiile existente în zona de studiu, fără incomodarea circulaţiei publice ori a accesului vecinilor la proprietăţile acestora. Amplasamentul studiat face parte din intravilanul municipiului Constanţa, conform Planul Urbanistic General al Municipiului Constanţa, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 653 din 24.11.1999 , a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr.327 din 18.12.2016.
 
Terenul este înregistrat la categoria de folosinţă curţi-construcţii şi face parte din ZRL 4 - subzona locuinţelor colective medii (P+3 - 4) situate în ansambluri preponderent rezidenţiale. Amplasamentul care a generat PUZ-ul este proprietatea privată a lui Dumitru Pufleanu, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat prin Încheierea nr. 244 din 13.03.2018, încheiat la Biroul Individual Notarial Ghica Livia.
 
Citeşte şi:
 
Dumitru Pufleanu aşteaptă răspuns de la APM Constanţa pentru un PUZ care vizează zona Faleză Nord (document)
 
PUZ-ul iniţiat de Dumitru Pufleanu pentru un teren situat pe strada Pescarilor, la mâna Primăriei Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii