Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum va arăta staţia de betoane ridicată de Costică Zelca la Ovidiu. Date tehnice din proiect (document)

ro

03 May, 2017 00:00 7019 Marime text
SC Stop Invest Construcţii SRL, controlată de omul de afaceri Costică Zelca, a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul proiectului „Construire staţie preparare betoane şi împrejmuire incintă“, propusă a fi amplasată în localitatea Ovidiu.
 
Prin prezenta investiţie, se intenţionează crearea unei staţii pentru prepararea betoanelor. În acest scop, sunt necesare următoarele lucrări: realizarea căii de acces din strada Gării (poarta de acces); realizarea de umpluturi pentru obţinerea unei platforme de lucru (cu pante pentru scurgerea apelor pluviale şi colectarea lor centralizată, în scopuri tehnologice). Umpluturile au grosimi variabile, în funcţie de cota terenului natural.
 
Aprovizionarea staţiei cu agregate (nisip, pietriş, piatră spartă, ciment şi aditivi) se va face cu mijloace de transport auto de la sursele de aprovizionare prin accesul în incintă. Agregatele grele (nisip, pietriş, piatră spartă) se vor descărca în celulele de depozitare amplasate în zona de sud a incintei, cimentul se va descărca în cele trei celule/silozuri amplasate în zona de nord, iar aditivii se vor depozita în spaţiul special prevăzut în pavilionul administrativ din zona de acces. Alimentarea cu apa tehnologică se va face din două surse: o sursă este constituită de două puţuri forate în incintă, iar a doua sursă este rezervorul subteran de stocare a apei pluviale colectate din incintă, după decantarea prealabilă a acesteia.
 
Pentru construirea staţiei se vor folosi următoarele materiale: deşeu de carieră şi piatră spartă pentru realizarea umpluturilor şi a platformei generale, betoane pentru realizarea infrastructurii obiectivelor, a pereţilor celulelor de depozitare, a structurii pavilionului administrativ şi a împrejmuirii, profiluri metalice pentru realizarea structurii portante a silozurilor pentru ciment, a malaxorului şi a bandei transportoare. În procesul de producţie se vor folosi agregate naturale (nisip, pietriş, piatră spartă, apă) şi produse industriale specifice (ciment, energie electrică şi aditivi).
 
„Este o nouă investiţie, pe care o vom realiza în zona industrială a oraşului Ovidiu. În mare parte, betonul va fi folosit pentru imobilele ridicate de mine“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Costică Zelca.

Stop Invest Construcţii SRL, în datele Registrului Comerţului

Firma a fost înmatriculată în anul 2011 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 202A, hotel Oxford, camera 4. Capitalul social subscris al societăţii, de 200.000 de lei, integral vărsat, este compus din 20.000 de părţi sociale. Asociat unic şi administrator este Costică Zelca, născut pe 20.12.1963, în Slobozia, Ialomiţa. Stop Invest Construcţii SRL desfăşoară lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Costică Zelca mai este asociat în Romfish Marina SRL, Stop SRL, SC Petrol Primo Company SRL (radiată), SC Atalanta Bunker SRL (radiată).
 
Stop SRL este societatea care a construit celebrul complex Mamaia Summerland, unde Consiliul Judeţean Constanţa a cumpărat apartamente ca să-i cazeze pe medicii specialişti aduşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Costică Zelca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.
  
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta proiectul depus la APM Constanţa de către SC Stop Invest Construcţii SRL.

Citeşte şi:

Omul de afaceri Costică Zelca face o staţie de betoane

Dezbatere publică pentru un complex rezidenţial ridicat de Stop SRL în Mamaia Nord

Un nou ansamblu rezidenţial Stop SRL, controlată de Zelca, vrea să ridice 18 blocuri în Mamaia

Autorizaţie de construire pentru Stop SRL - Un bloc din nordul staţiunii Mamaia creşte pe verticală

File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC 

Costică Zelca a fost condamnat la cinci ani de închisoare. SC Stop SRL, obligată să mediatizeze sentinţa la TV Neptun 

Omul de afaceri Costică Zelca, nemulţumit de pedeapsă. A fost condamnat alături de Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii