Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou ansamblu rezidenţial Stop SRL, controlată de Zelca, vrea să ridice 18 blocuri în Mamaia

ro

17 Jun, 2016 00:00 9573 Marime text

 
Societatea Stop SRL, care a construit celebrul complex Mamaia Summerland, unde Consiliul Judeţean Constanţa a cumpărat apartamente ca să-i cazeze pe medicii specialişti aduşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, continuă investiţiile în zona de nord a staţiunii Mamaia. De data aceasta, intenţionează să ridice un ansamblu rezidenţial compus din 18 blocuri, fiecare cu regim de înălţime maxim D+P+7 etaje.
 
Recent, Stop SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire ansamblu rezidenţial, locuinţe de vacanţă, cu regim de înălţime maxim D+P+7E, construcţie cu funcţiunea de club, construcţii cu funcţiuni comerciale şi servicii regim P, piscine exterioare, amenajări locuri de joacă, terase exterioare, platforme de parcare supraterane şi amenajare peisagistică a terenului - Faza 1, Corp 1 - Corp 18“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Ansamblul rezidenţial va fi amplasat în Năvodari, zona Mamaia Nord, Trup1/1. Terenul, în suprafaţă de 24.720 mp, se află în extravilanul localităţii Năvodari, Trup C, UTR ZRB2, fiind în proprietatea SC Stop SRL, dobândit prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 3085 din 22.10.2015. Prin proiect se propune construirea unui ansamblu rezidenţial - locuinţe de vacanţă, cu regim de înălţime maxim D+P+7E, construcţie cu funcţiunea de club, construcţii cu funcţiuni comerciale şi servicii regim P, piscine exterioare, amenajări locuri de joacă, terase exterioare, platforme de parcare supraterane şi amenajare peisagistică a terenului, cu un număr de 264 de apartamente, 202 locuri de parcare pe teren, restaurante cu bucătării aferente. Construcţia clădirilor de corpuri 1-5 şi amenajarea interiorului vor avea ca scop realizarea unor locuinţe de vacanţă funcţionale. Zonele comerciale, piscinele, locurile de joacă şi clubul vor deservi atât locuitorii proprietari, cât şi turiştii.

Despre Stop SRL

Cu sediul social pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 202A, Stop SRL a fost înfiinţată în 1993. Capitalul social subscris, de 596.000 de lei, integral vărsat, este compus din 5.960 de părţi sociale. Firma este controlată de Silvia Zelca, născută pe 1.01.1959, în comuna Cogealac, cu 10% din capitalul social, şi Costică Zelca, născut pe 20.12.1963, în Slobozia, Ialomiţa, cu 90% din capitalul social. Administratorul societăţii este Costică Zelca. Precizăm că Stop SRL desfăşoară „activităţi de comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate”. Numele lui Costică Zelca mai apare şi în Romfish Marina SRL şi Stop Invest Constructii SRL.
 
Costică Zelca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată.
 
Printre inculpaţii cauzei se află:
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Ruxandra Luminiţa Darie, notar public.
 
Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa
 
SC Stop SRL
 
Citeşte şi  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii