Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:36 20 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii, așteptați să își spună părerea cu privire la Planul Urbanistic Zonal, iniţat de Jarjeas Marwan

ro

13 Oct, 2016 00:00 1557 Marime text
Constănțenii care locuiesc în zona străzilor D. Chirițescu, E. Grigorescu și Mihai Viteazu sunt așteptați să își spună punctul de vedere cu privire la Planul Urbanistic Zonal. Aceştia sunt invitați să participe la dezbaterea publică pentu Planul Urbanistic Zonal, iniţiat de Jarjeas Marwan, în conformitate cu avizul de oportunitate nr. 83829/16.06.2015.
 
Inițiatorul PUZ-ului dorește stabilirea de noi reglementări referitor la regimul de construire, diversificarea funcțiunilor din zonă, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelelor. Concret, Jarjeas Marwan dorește ca indicatorii maximali propuși să fie majorați cu 20% în temeiul legii, astfel, procentul de ocupare al terenului să ajungă la 54%, iar coeficientul de utilizare să urce la 1,62, adică 1,35 locuințe cu funcțiuni complementare și 20% majorat conform legii nr. 350/2001, articolele 7, 8, 9). De asemenea, regimul de înălțime ar ajunge la S+P+2E+M, unde ar urma să existe atât clădiri de locuințe individuale cât și alte funcțiuni: învățământ, urmând să existe o grădiniță, magazine și servicii medicale. Constănțenii sunt invitați să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a planului urbanistic zonal până pe 16 octombrie, pe adresa Primăriei Municipiului Constanța, bulevardul Tomis nr. 51, etaj 1, Biroul Strategii Urbane.
 
Mai mult, potrivit anunţului publicat pe pagina de internet a Primăriei Constanţa, etapele preconizate pentru consultarea publicului până la aprobarea planului sunt:

- etapa pregătitoare, anunțarea intenției de elaborare PUZ - până pe 16 octombrie;
- etapa elaborării propunerilor, consultare documentație - 31 octombrie - 25 noiembrie;
- etapa comunicării rezultatelor: 2 decembrie - 6 decembrie.

Potrivit Registrului Comerțului, Jarjeas Marwan figurează ca asociat în mai multe societăți: Care Co Performance SRL, firmă aflată în funcțiune, Friends SRL, Sevdas Laundry Services SRL și Three M. Company & Popeye Impex SRL, ultimele trei fiind radiate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii